2024.04.26. - Ervin

Karfiolos sajtos rakott tészta

Hozzávalók:

- 2 személynek:
- 1 kisebb karfiol
- 15 dkg spagetti tészta
- 3 dkg vaj
- 1 evõkanál liszt
- 2-2,5 dl tej
- 15 dkg sajt
- só
- õrölt bors
- szerecsendió
- 1 teáskanál õrölt mustármag
- 1 teáskanál ételízesítõ
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A karfiolt szedjük rózsáira, majd enyhén sós, bõ vízben fõzzük a spagettivel együtt puhára. Ezután szûrjük le, és alaposan csepegtessük le.

Egy serpenyõben hevítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá a lisztet és az õrölt mustármagot, majd pár perc alatt pirítsuk meg. Ezután állandó keverés mellett öntsük hozzá a tejet, majd kézi habverõvel keverjük simára. Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg szerecsendióval és ételízesítõvel. Végül adjunk hozzá 10 dkg reszelt sajtot, majd kevergetve fõzzük pár percig.

Az elkészült sajtmártáshoz óvatosan keverjük hozzá a tésztát és a karfiolt, majd öntsük bele egy vajjal kikent jénai tálba vagy egy kisebb tepsibe. A maradék sajtot reszeljük a tetejére.

Helyezzük elõmelegített sütõbe, majd közepes hõmérsékleten süssük szép pirosra.

A sütõbõl kivéve hagyjuk kicsit hûlni, majd tálaljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!