2024.04.26. - Ervin

Kijevi sütemény

Hozzávalók:

Tészta:

- 25 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 4 tojás sárgája
- 40 dkg liszt
- 1 csomag sütõpor

Lapok tetejére hab:

- 4 tojás fehérje
- 15 dkg cukor
- durvára darabolt dió

Krém:

- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2 dl tej
- 3 evõkanál fõzött feketekávé
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg cukor
- 25 dkg margarin
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1 órára hidegre tesszük. 3 részre osztva kinyújtjuk, és mindháromra elosztva rákenjük a 4 tojás fehérjébõl és a 15 dkg cukorból vert kemény habot, amit megszórunk a durvára vágott dióval.

Tepsi hátlapján sütjük külön-külön. A krémhez elkészítjük a pudingport a tejjel, hûlés után habosra keverjük a margarint a cukorral és összedolgozzuk a kettõt, beletéve a feketekávét is. Megtöltjük a lapokat, másnap szeleteljük. Tetejére csorgathatunk díszítésnek olvasztott csokit is, de elhagyható.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!