2024.04.26. - Ervin

Marinált mozzarella

Hozzávalók: 2 db mozzarellasajt (kb. 30 dkg), 1 evõkanál vörös bors, 3-4 gerezd fokhagyma, 4 evõkanál borecet, 4 evõkanál olívaolaj, 1-1 csokor friss oregánó és kakukkfû, 1 kicsi uborka, 1 kis fej radicció-saláta.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A mozzarellasajtot apró kockára vágjuk. A vörös borsot mozsárban durvára törjük, a fokhagymát összezúzzuk. A borecetet elkeverjük az olívaolajjal, hozzáadjuk a tört vörös borsot, az összezúzott fokhagymát meg a fölaprított oregánót és kakukkfüvet. Az egészet a sajtkockákra öntjük és egy órán át érleljük, közben néhányszor óvatosan átforgatjuk.

Az uborkát a sajthoz hasonló nagyságúra daraboljuk és a marinált sajthoz, adjuk. A radicció-salátát megmossuk, le­csöpögtetjük. A külsõ, nagyobb leveleket egymás mellé fek­tetjük és marinált sajttal, megtöltjük. A maradék, apróbb le­veleket vékonyra szeljük, és a tetejére szórjuk. Behûtve kínáljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!