Hozzávalók: 2 db mozzarellasajt (kb. 30 dkg), 1 evõkanál vörös bors, 3-4 gerezd fokhagyma, 4 evõkanál borecet, 4 evõkanál olívaolaj, 1-1 csokor friss oregánó és kakukkfû, 1 kicsi uborka, 1 kis fej radicció-saláta.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A mozzarellasajtot apró kockára vágjuk. A vörös borsot mozsárban durvára törjük, a fokhagymát összezúzzuk. A borecetet elkeverjük az olívaolajjal, hozzáadjuk a tört vörös borsot, az összezúzott fokhagymát meg a fölaprított oregánót és kakukkfüvet. Az egészet a sajtkockákra öntjük és egy órán át érleljük, közben néhányszor óvatosan átforgatjuk.
Az uborkát a sajthoz hasonló nagyságúra daraboljuk és a marinált sajthoz, adjuk. A radicció-salátát megmossuk, lecsöpögtetjük. A külsõ, nagyobb leveleket egymás mellé fektetjük és marinált sajttal, megtöltjük. A maradék, apróbb leveleket vékonyra szeljük, és a tetejére szórjuk. Behûtve kínáljuk.
Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!