2024.04.26. - Ervin

Almás lepény

Hozzávalók: 80 dkg alma reszelve, 50 dkg tönköly búzaliszt, 25 dkg sárgarépa reszelve, 1 dl olaj a gyúráshoz, 4 ek olaj a mázhoz, 2 ek olaj a tepsi olajozásához, 3 és 1/2 dl víz, 1 db citrom leve, 1 ek fahéjpor, 1 mk szegfûszeg, 1 mk borkõpor, 1 mk szódabikarbóna.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A sárgarépát lereszeljük, a szódabikarbónát és a borkõport meleg vízbe tesszük, megkavarjuk és beleöntjük a sárgarépa közé. A fentiekhez adunk lisztet, a citrom levét, 1 dl olajat. A felfuttatáshoz felhasznált víz megmaradt részével lágy tésztát gyúrunk. Egy óra hosszáig pihentetjük.

A nyújtódeszkát zabkorpával vastagon terítjük és a tészta felét kinyújtjuk, majd nyújtófára feltekerjük és a tepsibe tesszük. Elõzõleg a tepsit olajjal kikenjük (kb. 2 ek ). Az almát a fahéjjal, szegfûszeggel elkeverjük, ráterítjük a tésztára, majd a tészta másik felét is kinyújtjuk és az alma tetejére tesszük. Ha kisült a tészta, a 4 ek olajjal és a 4 kk karobporral mázat készítünk és márványosan a tetejére csurgatjuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!