Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Felforralunk 3/4 liter zöldséglevest, beleszórjuk a hajdinát, és gyenge tûzön 5 percig fõzzük, majd a tûzrõl levéve még 10 percig állni hagyjuk. A félretett hagymát apróra vágjuk, a sárgarépát vékonyan felszeleteljük. A hagymakockákat olajban üvegesre pirítjuk, a felét kivesszük, és a hajdinához adjuk. A sárgarépát beletéve rövid ideig együtt pároljuk. Felöntjük a maradék levessel, felforraljuk, és 15 percig lefedve fõzzük.
A tojás felét a túróval a maradék hajdinához keverjük. Sóval, borssal és korianderrel fûszerezzük. A masszával megtöltjük a lecsepegtetett hagymákat. A sárgarépát összeturmixoljuk, sóval, borssal fûszerezzük, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel. A sárgarépaszószt egy tûzálló tálba öntjük, beletesszük a megtöltött hagymákat, és elõmelegített sütõben 175 Celsius-fokon – 2-es fokozat – 25 percig pároljuk.
Jó étvágyat!