2024.04.27. - Zita

Hajdinával töltött hagyma

Hozzávalók: 8 fej közepes vöröshagyma, só, bors, µ liter zöldségleves, 12,5 dkg hajdina, 25 dkg sárgarépa, 1 evõkanál vaj vagy margarin, 1 csokor petrezselyem, 1 tojás, 10 dkgsovány túró, 1 kávéskanál õrölt koriander.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A hagymafejek tetejét levágjuk, és közepüket egy kiskanállal óvatosankivájjuk. A kivágott hagymát és a tetejét félretesszük. Az egész hagymákat sós vízben15-20 percig lefedve fõzzük.

Felforralunk 3/4 liter zöldséglevest, beleszórjuk a hajdinát, és gyenge tûzön 5 percig fõzzük, majd a tûzrõl levéve még 10 percig állni hagyjuk. A félretett hagymát apróra vágjuk, a sárgarépát vékonyan felszeleteljük. A hagymakockákat olajban üvegesre pirítjuk, a felét kivesszük, és a hajdinához adjuk. A sárgarépát beletéve rövid ideig együtt pároljuk. Felöntjük a maradék levessel, felforraljuk, és 15 percig lefedve fõzzük.

A tojás felét a túróval a maradék hajdinához keverjük. Sóval, borssal és korianderrel fûszerezzük. A masszával megtöltjük a lecsepegtetett hagymákat. A sárgarépát összeturmixoljuk, sóval, borssal fûszerezzük, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel. A sárgarépaszószt egy tûzálló tálba öntjük, beletesszük a megtöltött hagymákat, és elõmelegített sütõben 175 Celsius-fokon – 2-es fokozat – 25 percig pároljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!