800 g pontyfilé, 100 g burgonya, 200 g füstölt szalonna, 300 g zöldpaprika, 150 g paradicsom, 150 g vöröshagyma, 80 g zsír, 20 g liszt, 12 g füszerpaprika, 2 dl tejföl, só, petrezselyemzöld
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A halakat besózzuk és meghintjük pirospaprikával. Egy mélyebb tepsit vagy tûzálló jénait kizsírozunk, kibéleljük a burgonyakarikákkal, ráhelyezzük a halakat - és, ha van, az ikrát és a haltejet- és meghintjük a vékony szeletekre vágott hagymával. Erre helyezzük a zöldpaprika és a paradicsomkarikákat, majd olvasztott zsírral meglocsoljuk.
Középmeleg sütõben pároljuk, ha a hal félig megpuhult, megöntözzük a liszttel és paprikával elkevert tejföllel, majd pirosra sütjük. Tálaláskor még kevés tejföllel díszíthetjük, bõréig bevagdosott, kakastaréj alakúra sütött szalonnaszeleteket teszünk rá, és petrezselyem zöldjével meghintjük.