2024.04.26. - Ervin

Rácz ponty

Hozzávalók:

800 g pontyfilé, 100 g burgonya, 200 g füstölt szalonna, 300 g zöldpaprika, 150 g paradicsom, 150 g vöröshagyma, 80 g zsír, 20 g liszt, 12 g füszerpaprika, 2 dl tejföl, só, petrezselyemzöld
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A burgonyát héjában félpuhára fõzzük, lehámozzuk, majd karikára vágjuk éppúgy, mint a kicsumázott zöldpaprikát, a lehámozott paradicsomot és a vöröshagymát. Az elõkészített pontyszeleteket 3-4 cm hosszan több helyen bevagdossuk, és a nyílásokba vékony, bõrüktõl megfosztott szalonnaszeleteket dugdosunk.

A halakat besózzuk és meghintjük pirospaprikával. Egy mélyebb tepsit vagy tûzálló jénait kizsírozunk, kibéleljük a burgonyakarikákkal, ráhelyezzük a halakat - és, ha van, az ikrát és a haltejet- és meghintjük a vékony szeletekre vágott hagymával. Erre helyezzük a zöldpaprika és a paradicsomkarikákat, majd olvasztott zsírral meglocsoljuk.

Középmeleg sütõben pároljuk, ha a hal félig megpuhult, megöntözzük a liszttel és paprikával elkevert tejföllel, majd pirosra sütjük. Tálaláskor még kevés tejföllel díszíthetjük, bõréig bevagdosott, kakastaréj alakúra sütött szalonnaszeleteket teszünk rá, és petrezselyem zöldjével meghintjük.
Rácz ponty
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!