evõkanál étolaj, 1 fej vöröshagyma, 1 db babérlevél, só, bors, majoránna, mustár ízlés szerint.
Körethez: 4 db zsemle, 4 szelet baconszalonna, 5 dkg parasztkolbász, 6 evõkanál liszt, 3 db tojás, 2 evõkanál étolaj, 1 fej
vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
csíkokra vágott húst, majd sóval, borssal, babérlevéllel és mustárral fûszerezzük. Fedõ alatt pároljuk, s ha a tokány majdnem
puhára fõtt, hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát. Kis ideig együtt pároljuk, majd a liszttel és a joghurttal habarást
készítünk. Ezt megszûrve állandó keverés mellett a tokányhoz öntjük, hozzáadjuk a tejszínt, majorannával ízesítjük, és
készre forraljuk.
Köret
Egy zsemlét kockákra vágunk és tepsiben halványbarnára pirítunk. Étolajon a finomra vágott hagymát, a kis kockákra vágott
baconszalonnát, parasztkolbászt és a petrezselymet megpirítjuk. Ezt hozzátesszük a már beáztatott és jól kicsavart három
zsemléhez. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tojásokat és az elõre lepirított zsemlekockákat. Annyi liszttel, amennyit
felvesz, megfelelõ masszát készítünk, majd próbafõzés következik. Edényben vizet forralunk, és egy kis gombócot kifõzünk.
Ha a gombócunk szétfõ, akkor a masszát liszttel sûrítjük, ha túl kemény, akkor tejjel lágyítjuk. Õzgerincformát folpackkal
kibélelünk, beletesszük a masszát, majd a tetejét is befedjük. Tepsibe vizet teszünk, az õzgerincformát belehelyezzük, és
170 °C-os sütõben kb. 20 percig pároljuk. Ha elkészült, kiborítjuk a formából, eltávolítjuk a fóliát, és a köretet felszeleteljük.