Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A babot a csülök fõzõlevében feltesszük fõni, míg az átmosott savanyú káposztát kevés vízben a babérlevéllel fûszerezve félpuhára pároljuk. Amikor a bab félig megpuhult, hozzáadjuk az elõpárolt káposztát, és együtt majdnem puhára fõzzük. A zsírt felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és fehér habzásig hevítjük, majd beletesszük a finomra vágott vöröshagymát és barnára pirítva - vigyázzunk, hogy a hagyma meg ne égjen - a tûzrõl levéve belekeverjük a péppé zúzott fokhagymát, fûszerpaprikát, és a levest ezzel berántjuk, kiforraljuk, hogy rántás ízét elveszítse.
Tálaláskor a tál aljára tesszük az apró kockára vágott csülökhúst, rámerjük a forró levest. Külön edényben adjunk hozzá tejfölt, valamint az apróra összevágott erõs zöldpaprikát, hogy ki-kiízlése szerint használhassa azokat.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!