2024.04.27. - Zita

Durumtészta: könnyen emészthetõ, finom és nem hizlal

Durumtészta: könnyen emészthetõ, finom és nem hizlal
Tél vége felé érdemes elõnyben részesítenünk a kalóriában viszonylag szegény, ám vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag táplálékokat, hogy a szerveztünk fellélegezhessen – de a hideg miatt jobban kívánjuk a nehezebb ételeket.

Az áthidaló megoldást a tésztafélékbõl készült ételek jelentik Tél vége felé érdemes elõnyben részesítenünk a kalóriában viszonylag szegény, ám vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag táplálékokat, hogy a szerveztünk fellélegezhessen – de a hideg miatt jobban kívánjuk a nehezebb ételeket.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az áthidaló megoldást a tésztafélékbõl készült ételek jelentik. A közhiedelemmel ellentétben a tésztafélék önmagukban nem hizlalnak. Különösen igaz ez a durumtésztára, amely – mint a neve is utal rá – durumlisztbõl, tojás felhasználása nélkül készül.

Kalóriatartalma alacsonyabb, mint a hagyományos tésztáké. Vitaminokat, ásványi anyagokat és fehérjéket egyaránt tartalmaz, rosttartalmából adódóan viszonylag gyorsan távozik a szervezetbõl.
A benne lévõ keményítõ lassan bomlik el, azaz nem „dobja meg” hirtelen a vércukorszintet, így a glikémiás indexe is alacsonyabb. Ennek köszönhetõen cukorbetegek is fogyaszthatják.

A durumtészta a hõkezelés során rugalmassá válik; és ha követjük a zacskóján lévõ utasításokat, garantáltan nem fõ szét. Ami az ízét illeti, felveszi a versenyt a hagyományos tésztákkal, színe természetesen sárga.

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!