2025.01.22. - Vince, Artúr
bohócdoktor vizit szja 1%

Túrókészítés házilag

Túrókészítés házilag

  Ft

  Csak regisztrált felhasználóknak!

 

Túrókészítés 1. 1 liter tejet langyos helyen hagyok megaludni (éjszakára kint kell felejteni a konyhaasztalon). Másnap az aludttejet belekötöm egy tiszta géz kendõbe és felakasztom. Alá egy edényt teszek a lecsöpögõ savó számára (ezt nehogy eldobd, mert hûtve kiváló üdítõ ital és még sok más célra is felhasználható). A csöpögés abbamaradta után kibontom a kendõt és ott van elõttem a zsíros, illatos, finom házi túró. Túrókészítés 2. 1 liternyi megsavanyodott tej, 2 kanál tej, 1 kanál tejföl. A megsavanyodott tejet meglangyosítom, míg a benne lévo fehérjetartalom kicsapódik. Ekkor egy napra meleg helyre teszem. Másnap belekötöm egy tiszta tüllkendõbe és felakasztom. Alá egy edényt teszek a lecsöpögõ savó számára. A csöpögés abbamaradta után kibontom a kendõt és a túrót elkeverem két kanál tejjel és egy kanál tejföllel. Túrókészítés 2. 1 liternyi megsavanyodott tej, 2 kanál tej, 1 kanál tejföl. A megsavanyodott tejet meglangyosítom, míg a benne lévo fehérjetartalom kicsapódik. Ekkor egy napra meleg helyre teszem. Másnap belekötöm egy tiszta tüllkendõbe és felakasztom. Alá egy edényt teszek a lecsöpögõ savó számára. A csöpögés abbamaradta után kibontom a kendõt és a túrót elkeverem két kanál tejjel és egy kanál tejföllel.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!