rss
  • Rakott kel

  • Share on Tumblr

    1 nagy fej kelkáposztát leveleire szedve, vagy ugyan úgy szeletelve, mintha fõzeléket készítnél sós vízben puhára fõzni.

    60 dkg darálthúst pörköltnek elkészíteni, 1 bögre (2 dcl) rizst megfõzni. Én az 1 bögre rizshez, két bögre vizet öntök és természetesen megsózom. Meleg olajban egy kicsit átfuttatom a rizst, forrástól számítva 20 percig hagyom fõni, közben nem emelem le a lábas fedelét.

    Leszûröm a megfõtt kelkáposztát, egy jénai edényben elõször kelkáposztát, majd darálthúst, rizst rétegezve elhelyezem, a tetéjre kelkáposzta kerüljön. Egy, vagy két doboz (2-4 dcl) tejfölt ráöntök a tetejére. A tejfölbe lehet sót, tojássárgáját és reszeltsajtot is belekeverni. Ráteszem a jénai tetejét és forró sütõben addig sütöm, amíg a tejföl egy egészen picit barna nem lesz.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Brokkolis csirkemell

    Brokkolis csirkemellA megtisztított csirkemellet vékony csíkokra összevágjuk és a megforrósított olajra tesszük pirulni. Közben a darabokra szedett brokkolit körülbelül 30-35 percig pároljuk. Ha a csirkemell már majdnem teljesen átsült, ráöntjük a szója szószt és megszórjuk a zöldfűszeres ételízesítővel. (A fűszerkeverék elég sós ezért nem kell külön sózni az ételt, mert akkor már túl sós lesz.) Amikor jól összekevertük, egy kicsit még összepirítjuk (csak pár percig), majd hozzáadjuk a puhára párolt brokkolit és jó alaposan átkeverjük, és már tálalhatjuk is.

  • Tejszínes kukorica

    A hagymát vágd nagyon apróra, vagy reszeld le, majd a vajon párold üvegesre. Ezután add hozzá a kukoricát, szórd meg apróra vágott petrezselyemmel, sóval, borssal és öntsd le a tejszínnel. Csak annyira melegítsd fel, hogy ne forrjon.

  • Kapros cukkinileves

    Hozzávalók:

    40 dkg zsenge cukkini, 1 póréhagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 cs.kapor, 10 dkg gépsonka, 8 ek.olivaolaj, 2 zöldségleveskocka, 2 dl tejföl, 2 ek.citromlé

  • Ételkészítési ismeretek

    Vendéglátós generációk nõttek fel Petõ Gyula Ételkészítési ismeretek címû könyvén.

  • Libamell fasírt

    Hozzávalók: 1 nagy libamell, 1 evõkanál libazsír, 1 áztatott, kifacsart zsemle, 1 kis fej reszelt hagyma, 1 tojás, só, bors, kevés víz.

  • A legjobb Wok receptek

    Hogyan készítsünk ízletes, változatos ételeket wokban húsok, halak és tengeri herkentyûk, zöldségek, rizs és tészták felhasználásával?

  • Bajor tojásmártás

    Hozzávalók: 4 tojás, 1 gerezd fokhagyma, 4 dkg liszt, 4 dkg vaj, 2 evõkanál borecet, só.

  • Kókuszos csirke

    Hozzávalók: 4 db csirkecomb vagy -mell, 1 hagyma, 4 gerezd fokhagyma, diónyi friss gyömbér reszelve.

  • Banános csirke

    Hozzávalók: 50 dkg csirkehús, 15 dkg fokhagymás paprikás kolbász, 2 éretlen zöld banán, 2 lilahagyma, 15 dg mirelit kukorica, 1 hegyes-erõs paprika, 2,5dl húsleves, 1 rúd fahéj, 1 teáskanál ecet, olaj, só, 2 tyúkhúsleves kocka.

  • Sajtos virslifalatok

    Hozzávalók: 4 pár virsli, 10 dkg reszelt sajt, 1 db egész tojás, 2 ek zsemlemorzsa, 1 púpozott ek liszt, 1 csapott mk törött bors, ízlés szerint só.

  • Sárgadinnyeíz, héjából

    Ezen túl, ne dobjuk el a sárgadinnye héját. Tisztítsuk meg külsõ kérges részétõl, a kemény húsos részét pedig reszeljük le.

  • Póréhagyma leves

    Póréhagyma levesA krumplikat meghámozzuk, felkockázzuk, a póréhagymát tisztítás után felkarikázzuk, a zellerszárat zöldséghámozóval megszabadítjuk fás külső rétegétől, kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk, a fokhagymát felszeleteljük. Aki szereti, tehet bele több fokhagymát is. A krumplit kevés zöldséglevesben kezdjük főzni, mikor félig megpuhult, hozzáadjuk a fokhagymát, zellert és a póréhagymát. Felöntjük a maradék levessel. Amíg lassú tűzön készül a leves, apróra vágjuk a bazsalikomot. Kb. 20 perc alatt megpuhul minden fazékban készülő hozzávaló, ekkor hozzáöntjük a tejet.

  • Túrós kagylósaláta

    Hozzávalók: 2 doboz kagylókonzerv, 35 dkg túró, 1 dl tejszín, 1,5 dl majonéz, 1 dkg só, 1 g õrölt bors, 1 fej fejes saláta, 4 db tojás.

  • Hagymás tojás

    Hozzávalók: 4 kemény tojás, 2 nagy fej hagyma, 2 evõkanál libazsír, 1 csirkemáj, 1 kanál só, kevés törött bors.

  • Zöldségropogós

    Hozzávalók: fél kg burgonya, 2 db sárgarépa, fél csokor petrezselyem, 2 db tojás, 20 dkg liszt, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál curry, 1 késhegynyi õrölt bors, sütéshez: olaj, vegeta.

  • Málnás limonádé-turmix

    Hozzávalók: 20 dkg málna, 2 dl málnaszörp, 5 citrom, 2 liter ásványvíz.

  • Áfonyás máktorta

    Hozzávalók: 3 tojás, 15 dkg cukor, 20 dkg liszt, 20 dkg darált mák, 1 csomag sütõpor, 6 dl tejszín, 2 csomag habfixáló, 15 dkg áfonyalekvár, 10 dkg áfonya, 5 dkg vágott mandula.

  • Szegedi burgonyaköret

    Hozzávalók: 50 deka burgonya, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10 deka paradicsom, 3-4 darab zöldpaprika, 8 deka zsír, 12 deka tarhonya, só, kiskanálnyi pirospaprika.

  • Sütõtökleves

    Hozzávalók:

    - 1 kg sütõtök
    - 1 póréhagyma
    - 1 kis fej vöröshagyma
    - 1-2 kisebb krumpli
    - 2 evõkanál olaj
    - 2 dl tejszín vagy tej
    - só
    - szerecsendió
    - majoranna
    - petrezselyem

  • Skót fasírt

    A fasírtmasszához: 60 dkg darált lapocka, 1 kis fej hagyma, 1 zsemle, 1 tojás, 5 gerezd fokhagyma, 2 ek paprika, 1 mk õrölt bors, 2 kk só, 2 ek vágott zöldpetrezselyem.
    8 keménytojás, olaj a kisütéshez.