rss
  • Rakott kel

  • Share on Tumblr

    1 nagy fej kelkáposztát leveleire szedve, vagy ugyan úgy szeletelve, mintha fõzeléket készítnél sós vízben puhára fõzni.

    60 dkg darálthúst pörköltnek elkészíteni, 1 bögre (2 dcl) rizst megfõzni. Én az 1 bögre rizshez, két bögre vizet öntök és természetesen megsózom. Meleg olajban egy kicsit átfuttatom a rizst, forrástól számítva 20 percig hagyom fõni, közben nem emelem le a lábas fedelét.

    Leszûröm a megfõtt kelkáposztát, egy jénai edényben elõször kelkáposztát, majd darálthúst, rizst rétegezve elhelyezem, a tetéjre kelkáposzta kerüljön. Egy, vagy két doboz (2-4 dcl) tejfölt ráöntök a tetejére. A tejfölbe lehet sót, tojássárgáját és reszeltsajtot is belekeverni. Ráteszem a jénai tetejét és forró sütõben addig sütöm, amíg a tejföl egy egészen picit barna nem lesz.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sonkás hagyma

    Hozzávalók: 2 szál vastag póréhagyma, 15 dkg fõtt füstölt sonka vagy tarja, 5 dkg vaj, 2 dl tej, 2 evõkanál liszt, 1 tojás, késhegynyi õrölt szerecsendió, só és törött bors ízlés szerint.

  • Sajtos-sonkás csiga

    Sajtos-sonkás csigaA krumplit enyhén sós vízben főzzük meg, majd szűrjük le, krumplinyomón nyomjuk át és hűtsük ki teljesen. Az olajat, az egész tojást, és a tejet keverjük össze, majd öntsük bele a kenyérsütőgép üstjébe. Ezután kanalazzuk rá a kihűtött, áttört krumplit, majd a sóval összekevert lisztet. Végül szórjuk rá a cukrot, és morzsoljuk rá az élesztőt, majd indítsuk el a dagasztó programot. Természetesen kézzel is megdagaszthatjuk a tésztát. Amikor végzett a dagasztóprogram tegyük át a tésztát egy kilisztezett kelesztőtálba, majd langyos helyen kelesszük egy órán át.

  • Karácsonyi burgonya (fenyõchips)

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, olaj a kisütéshez, só.

  • Frankfurti leves

    Hozzávalók: 1/2 kg kelkáposzta, 1 fej hagyma, 2-3 kisebb krumpli (kb. 15-20 dkg), 1 nagyob sárgarépa, 1 közepes petrezselyemgyökér, 2 dl tejföl, 1 kanál étkezési keményítõ (vagy liszt), 1 pár virsli, kb. 2 l víz, étolaj, só, bors, pirospaprika, õrölt kömény, majoranna.

  • Kenõmájassal töltött palacsinta

    Hozzávalók: 12 palacsinta, 15 dkg reszelt sajt, 20 dkg bõrös kenõmájas, 3 evõkanálnyi majonéz.

  • Citromos rizsleves

    Hozzávalók (4 személyre):

    1,2 liter (szûrt) tyúkleves, 4 dkg rizs, 1 nagy tojás, 1 citrom, bors, só

  • Szõlõs metélt

    Hozzávalók: 25 dkg széles metélt, 6 tojás, 15 dkg kristálycukor, 1 citrom héja, 1 csomag vaníliás cukor, 2 kisebb fürt kétfajta szõlõbõl.

  • Sonka fügével és szõlõvel

    Hozzávalók: 20 dkg füstölt sonka, érett füge, kék szõlõ és mentalevelek.

  • Lucskos káposzta

    Hozzávalók: 800 g kissé zsíros disznóhús, 1 fej fehérkáposzta, csombor, kapor, 1 fej vöröshagyma, zsír, liszt, paradicsompüré, tejföl, só.

  • Túrós szendvicskrém

    Hozzávalók: 30 dkg túró, 2 ek tejföl, só, bors, pirospaprika, kevés uborka és zöldpaprika.

  • Döner kebab

    Hozzávalók:

    2 kg borjú vagy bárányhús, hagymalé, só, bors, olaj

  • Szegedi gulyásleves

    Hozzávalók: 1 kg marhahús, 6 dkg zsír, 3 fej hagyma, 6 gerezd fokhagyma, 2 dkg pirospaprika, 2 g köménymag, 1 g majoranna, 2dkg só, fél kg burgonya, 20 dkg vegyes zöldség, 15 dkg paprika, 10 dkg paradicsom, 6 dkg liszt, 1 db tojás.

  • Rántott gomba (gombafejek rántva)

    Hozzávalók: fél kg csiperkegomba, 2 tojás, zsemlemorzsa, liszt, olaj.

  • Almás kukoricasaláta

    Hozzávalók: 30 dkg mélyhûtött kukorica, 1 szál sárgarépa, 1 Jonatán alma, 5 dkg majonéz, 1 dl tejföl, 1 teáskanál mustár, 1 teáskanál citromlé.

  • Zöldborsó hússal

    Hozzávalók: 1 kg zöldborsó, 25 dkg pulykahús (mell, vagy comb), 2 ek margarin, 3 csésze víz, 2 hagyma, 2 paradicsom, só.

  • Babos palacsinta

    Hozzávalók: 20 darab palacsinta, 20 dkg fehér szárazbab, 1 kis fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek liszt, késhegynyi paprika, 2 ek olaj, 2 dkg cukor, 10 dkg reszelt sajt.

  • Puncs szelet

    Hozzávalók:

    7 egész tojás, 3 tojás fehérje, 53 dkg porcukor, 1 cs. vaníliacukor, 3 dl tej, 3 cs. puncs pudingpor, 3 evõkanál vaníliakrémpor( vagy liszt), 2 evõkanál eper vagy málnaízû Benco-por, 1/2 dl rum, 20 dkg ráma.

  • Tortellinisaláta

    Hozzávalók: 40 dkg tarka tortellini, 1 közepes uborka, 30 dkg húsos paradicsom, 2 csomó zöldhagyma, 4 szelet fõtt sonka, 2 ek ecet, 1 ek majonéz, fél pohár tejföl, só, bors, saláta fûszerkeverék.

  • Szõlõs ponty

    Hozzávalók: 60 dkg pontyfilé, 40 dkg szõlõ, 2 dl száraz fehérbor, 3 dkg Liga vaj, 1 evõkanál rizsliszt, só, 4-5 szem bors, 1 babérlevél, 2 szegfûszeg, körömnyi fahéj, egy darabka citromhéj.

  • Majorannás metélt

    Hozzávalók: 60 dkg sovány marhahús, zsír vagy olaj, egy kis fej hagyma, 1 cikk fokhagyma, bors, só (ételízesítõ), egy evõkanál morzsolt majoranna, 1 csomag jó minõségû széles metélt tészta (vagy házilag gyúrt tészta).