rss
  • Aszaltszilvás csirkemell

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 2 szép csirkemell, 20 szem vörösborban fõtt aszalt szilva, 1 db tojás, 3-4 evõkanál liszt, 1 dl tej, 2 szem összetört szegfûszeg, 1 evõkanál sós mogyoró (vagy mandula), ízlés szerint só és törött fehér bors.

    loading...

    A csirkemelleket úgy csontozzuk ki, hogy 4 tömör húsdarabot kapjunk. A fél csirkemelleket húskalapáccsal kissé kiverjük. Ügyeljünk arra, hogy a hús ne szakadjon el, hogy tölthetõ legyen. Az aszalt szilvát lecsöpögtetjük, kimagozzuk, és a mag helyére darált sós mogyorót teszünk. Az éles, hegyes késsel felszúrt csirkemell darabba 5 szem töltött szilvát teszünk, majd a nyílást hústûvel vagy fogvájóval összetûzzük. A tojást habosra verjük, és a szegfûszeggel, a borssal megfûszerezzük. 1 dl vörösboros szilvalevet hozzáöntünk, és annyi liszttel keverjük össze, hogy a szokásos palacsintatészta sûrûségû masszát kapjuk belõle. A megtöltött húsdarabokat megsózzuk, ezután lisztbe és a tésztába mártva 170 fokra felforrósított olajban 8-10 perc alatt szép pirosasbarnára megsütjük. A lecsöpögtetett szilvás csirkemellet párolt rizzsel tálaljuk. Kissé munkaigényes, de igazi különlegesség.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Zöldséges halleves

    Az apróra vágott hagymát 2 kanál vajban üvegesre pároljuk, a liszttel megszórjuk, majd vízzel felengedjük.

  • Joghurtos csirkesült

    A joghurtot a citromlével, az édesítõszerrel (kb. 1 kiskanál cukor erejének megfelelõ mennyiség), a curry-vel, a sóval és õrölt borssal elkeverjük. A csirkemellfilébõl szép nagy szeleteket formálunk (enyhén kiverjük; 4 szelet húst kapjunk) és a fûszeres joghurtban jó alaposan megforgatjuk.

  • Sajtos-sonkás rizspogácsa

    Hozzávalók: 3 dl fõtt rizs, (maradék is lehet), 10 dkg fõtt füstölt sonka, 1 db egész tojás + 1 tojássárga, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 2 dl tejföl, 3 dkg vaj, (vagy margarin), kis fej vöröshagyma, 1 mk törött fehér bors, 1 tk csípõs mustár, ízlés szerint só, zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Káposztás pirog

    Hozzávalók Tészta: 50 dkg túró 45 dkg liszt 35 dkg Rama só Töltelék: 25 dkg húsos füstölt szalonna 1 nagyobb fej, kb. 1,5 kg-os káposzta Só, bors és 6 db kockákra vágott kemény tojás 1 tojás a kenéshez.

  • Tarkabab-gulyás

    Hozzávalók:

    25 dkg nagyszemû szárazbab, 40 dkg burgonya, 1 füstölt köröm, 1 ág zellerlevél, 1 babérlevél, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 nagy sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 közepes fej vöröshagyma, 8 dkg kolozsvári (húsos) szalonna, 1 púpozott kávéskanál pirospaprika, 2 evõkanál száraz csipetke, 1 késhegynyi fokhagymasó, só

  • Karácsonyi burgonya (fenyõchips)

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, olaj a kisütéshez, só.

  • Darálthúsos zöldséges tészta

    Darálthúsos zöldséges tésztaA hagymát finomra vágjuk, a felmelegített zsírban megfonnyasztjuk, a megtisztított zöldséget apróra vágjuk és a darálthússal együtt beletesszük a megfonnyasztott hagyma mellé, megsózzuk és átpirítjuk, kevés vizet adunk hozzá és megpároljuk. A tésztát forrásban lévő sós vízben kifőzzük, kevés olajon átforgatjuk és a készre párolt zöldséges hússal és a tejföllel összekeverjük, borssal és egy kis ételízesítővel fűszerezzük. Mély jénaiba, vagy tepsibe tesszük és előmelegített sütőben pirosra sütjük a tetejét. Tálaláskor reszelt sajttal megszórjuk.

  • Grillezett padlizsán

    Hozzávalók: 2 padlizsán, 1 ek só, 2 ek olaj, 1 ek grillfûszer.

  • Hátszín párolva

    Hozzávalók: 60-80 deka hátszín, egy kis zöldség, vöröshagyma, néhány szem bors, 1 babérlevél, 2 evõkanálnyi mustár, fehér borecettel ízesítve.

  • Rokfortos saláta

    Hozzávalók: 40 dkg tisztított kelbimbó, 10 dkg rokfort sajt, 3 dl tejföl (vagy tetszés szerint 1 dl tejföl és 2 dl joghurt vagy kefír), só, fehér bors, 1 csokor metélõhagyma.

  • Áfonyakrémleves

    Hozzávalók: 50 dkg áfonya, 2 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 1 evõkanál liszt, 1 szegfûszeg, só és cukor, ízlés szerint.

  • Sate

    Hozzávalók:

    1 kg vesepecsenye 2 cm-es kockákra vágva. Páclé: 1 fej vöröshagyma apróra vágva, 4 gerezd reszelt fokhagyma, 1/2 citrom leve, 1 evõkanál szójamártás, 16 bambuszpálcika

  • Mediterrán bólé

    Hozzávalók: 40 dkg pisztáciafagylalt, 1 dl tejszín, 7 dl száraz fehérbor, 15 dkg ananász, 15 dkg banán, 1 narancs, 2 mandarin.

  • Batthyány Rizs

    Hozzávalók: 1 bögre rizs, 2 bögre erõleves, 1 kisebb vöröshagyma, só, bors, petrezselyem, kis vaj.

  • Becsináltleves

    Hozzávalók:

    50 dkg apróhús, 15 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 15 dkg mirelit zöldborsó, 10 dkg kelvirág, 5 dkg gomba, 5 dkg zeller, 2 kis fej vöröshagyma, 3-4 evõkanál olaj, petrezselyem, zellerzöld, bors, só, 3 tojássárgája, (kb. 1 dl tejszín), néhány csepp citromlé

  • Cajun édes-savanyú mártás

    Hozzávalók: 500 ml.ananászlé, 250 ml almaecet, 3 ek szójaszósz, 150 g cukor.

  • Fokhagymás spagetti zöldséggel

    Hozzávalók 4 személyre: 1 cs. leveszöldség, só, 400 g spagetti, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 cs. bazsalikom, 50 g parmezán, 4 ek. olívaolaj, 1 ek. kapribogyó, frissen õrölt fekete bors.

  • Lucullusi csirkeszárny

    Hozzávalók: 8 szép nagy csirkeszárny, 10-10 dkg gomba, fõtt füstölt sonka, 10-12 dkg liszt, 2 gerezd fokhagyma, 1,5 dl világos sör, 1 db egész tojás, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mk törött fekete bors, só.

  • Fesztelen diéta - Fogyasztás akupunktúrával

    Statisztikai adatok szerint minden második felnõtt ember valós vagy vélt súlytöbblettel rendelkezik, melytõl szeretne megszabadulni. Ök tudják, a fogyókúra nem kevés áldozatot, lemondást és önfegyelmet igényel, s a keservesen leadott kilókat nagyon könnyû visszahízni. Az akupunktúra több ezer éves kínai gyógymód, mely jelentõs segítséget tud nyújtani a fogyókúrázóknak a siker eléréséhez. A kezelésnél pontos elõírások alapján - a páciens tüneteitõl függõen - vékony tûket vezetnek a bõrbe az energiapontok felett. Az akupunktúra több fajtája közül a fül-akupunktúra a legnépszerûbb. Ezzel a módszerrel dolgozik a mongóliai származású - 1991 óta hazánkban élõ és praktizáló - dr. Balogh Cicke orvosnõ, aki beavat minket az akupunktúrás fogyókúra rejtelmeibe.

  • Rizses gombaleves

    Hozzávalók: 30 dkg csiperkegomba, fél csésze (lehetõleg barna) rizs, 2 fej hagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 evõkanál liszt, 1 kávéskanál olaj, 1 teáskanál só, csöpp mustár, csipetnyi curry, csipetnyi õrölt bors, fél pohár tejföl, vegeta.

loading...