2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Tejszínes krumpli

A krumplit meghámozzuk, vékonyra felszeleteljük, és forrásban lévõ vízben kb. 4 percig elõfõzzük, majd leszûrjük és papírtörlõvel felitatjuk a nedvességet. 3 dl fõzõtejszínt 0,5 dl tejjel összekeverünk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Egy tûzálló tálat fokhagyma vágott szélével bedörzsölünk, majd bõven kivajazzuk. Egy réteg krumplit lerakunk, megszórjuk sóval, õrölt fehér borssal, majd egy kevés tejszínes tejet öntünk rá. Folytatjuk a rétegezést, amíg tart a hozzávalókból, a tetejére tejszín kerül. Kb. 160 °C-osra elõmelegített sütõben kb. 40-50 percig sütjük, míg teljesen puha lesz, a teteje pedig aranysárga. (Ha túl hamar pirulni kezd, vagy száraznak tûnik takarjuk le fóliával vagy fedõvel.)

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!