rss
  • Katóka

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 15 dkg zsír, 2 tojás, 30 dkg cukor, 50 dkg liszt, 1 csomag sütõpor, tejföl, kevés cukros tej, 2 evõkanál baracklekvár, 1/2 dl rum, 10 dkg vaj.

    loading...

    A zsírt a tojások sárgájával, 15 dkg cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, amelyben elõzõleg elkevertük a sütõport, és tejföllel olyan keménységûre gyúrjuk, hogy nyújtani tudjuk. 3 lapot sütünk belõle.

    1 lapot összetörünk, cukros tejjel meglocsoljuk, hozzáadjuk a baracklekvárt és a rumot. Közben egy másik tálban a vajat kikeverjük 15 dkg cukorral, a két masszát összekeverjük, és ezt töltjük a két megmaradt lap közé.

    Máz: 2 tojásfehérjét 20 dkg cukorral gõz fölött habbá verjük, majd bevonjuk vele a tetejét. Másnap vízbe mártott késsel szeleteljük. Nagyon mutatós, ha még melegen a mázra csokoládédarát is hintünk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Rakott padlizsán

    Hozzávalók:

    - 2 ek étolaj
    - 3 ek olívaolaj
    - 0.5 kg ropogós padlizsán
    - 4 dkg vaj
    - 3 ek liszt
    - 6 dl forró tej
    - 2 csipet só
    - 1 mokkáskanálnyi szerecsendió
    - 1 mokkáskanálnyi õrölt színes bors
    - 2 dl tejszín
    - 10 dkg reszelt trappista sajt
    - 2 szál rozmaring bóbita
    - 5 szál kakukkfû
    - 4 szem közepes burgonya
    - 1 piros húsos paprika
    - 2 szem nagyobb paradicsom
    - 2 gerezd fokhagyma
    - só

  • Makói csirkemell

    Hozzávalók: 2 csirkemell, 3 dl tej, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 db egész tojás, 1 gerezd fokhagyma, 1 csapott teáskanál só, 1 mokkáskanál õrölt szerecsendió-virág, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz, 4 adag, hagymával ízesített tartármártás;

  • Tüzes csirkeszárnyak

    Tüzes csirkeszárnyakEhhez a recepthez a csirkeszárnynak csak egy részére lesz szükség, ezért távolítsuk el a szárnyakról a szárnyvégeket. (ne dobjuk ki, levesbe tökéletesen felhasználható.) A szárnytöveket ízesítsük sóval és borssal, majd kiolajozott tepsibe téve süssük őket elő sütőben kb. 45 percig. Ha kész, forrósítsunk egy serpenyőben olajat, majd süssük ropogósra a szárnyakat. A chiliszószt hígítsuk kevés vízzel, majd öntsük az adagszámnak megfelelő tálkákba. Tálaljuk a csirkeszárnyakat a chiliszósszal együtt.

  • Almaital

    Hozzávalók: 7 kg alma, 6 liter víz, 2 dkg citromsav, 11 teáskanál nátriumbenzoát, 1 kg méz.

  • Zellersaláta tojásos öntettel

    Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg zeller, 4 tojás, 2 dl kefir, 1 evõkanál porcukor, 1 evõkanál mustár, 2 evõkanál citromlé, 1 evõkanál apróra vágott zellerlevél.

  • Brokkolis tészta

    Hozzávalók: 400 g tészta, ízlés szerint (metélt, csiga stb.), só, 400 g brokkoli, 4 szem paradicsom, 100 g mélyhûtött rákhús, 3 tojás, 375 ml tej, bors, szerecsendió, 4 ek. reszelt sajt.

  • Rizses káposzta

    Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 25 dkg rizs, só, 2 dl tejföl, 2-3 szem borókabogyó, 1 babérlevél, 1 csipet kapor, 1 gerezd fokhagyma, pirospaprika, kevés olaj, liszt.

  • Meleg rumos meggyleves

    Hozzávalók: 1 üveg meggybefõtt, 3 dl tejszín, 1 citrom leve és reszelt héja, 1 evõkanál finom liszt, 1 mokkáskanál õrölt fahéj, 1 csapott mokkáskanál õrölt szegfûszeg vagy 3 szem egész, szegfûszeg, 1 mokkáskanál só, 1/2 dl rum vagy 1 evõkanál rumaroma.

  • Kekszes õzgerinc

    Hozzávalók: 5 dkg keserû kakaópor, 25 dkg porcukor, 2 dl víz, 50 dkg háztartási keksz, 0,3-0,5 dl rum, 25 dkg Rama Sütõmargarin.

  • Andalusia

    Shakerben összerázzuk, majd koktélospohárba szûrjük.

  • Szalonnás káposzta

    Hozzávalók: 1 ek földimogyoró olaj, 1 piros chili, 1 tk Szechuan bors, összetörve, 6 szelet füstölt szalonna csík, 1 tk kínai rizsbor (Shaoshing), 30 dkg zöld káposzta, 1 ek rizsecet (kínai), 1 zöldcitrom leve, 1 tk szezámolaj.

  • Erdélyi mézes pogácsa

    12 dkg porcukrot, 1/2 csomag Váncza-vanillincukrot félóráig keverünk 2 egész tojással, majd késhegynyi törött fahéjat, egy-két szem finomra tört szegfûszeget, 1 citrom reszelt héját, és 15 dkg langyos mézet keverünk bele, azután kevés liszttel elkevert 1/2 csomag Váncza-sütõport, és annyi lisztet adunk még hozzá, hogy lágyan dolgozható tésztát kapjunk.

  • Parajfõzelék galuskával

    Hozzávalók: 1 kg friss vagy 2 csomag mirelit spenót, 1 db tojás, fél liter tej, 1 pohár tejszín, 1 evõkanál zsemlemorzsa, 2 gerezd fokhagyma, 4 evõkanál liszt, 1 evõkanál olaj, 1 evõkanál só.

  • Tavaszi raguleves

    Hozzávalók: 2 csirkeaprólék, vagy fél kg kockára vágott borjúhús, negyed kg fejtett borsó, l zsenge újkaralábé, negyed kg gomba vagy spárga, 1 csokor petrezselyem, 2 kanál liszt, 3 evõkanál liszt, só.

  • Betyárpaprikás

    Hozzávalók 4 személyre: 1000 g birkahús, 1 nagy fej hagyma, 1 kk. pirospaprika, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 2 ek. Olaj vagy zsír, 2 dl tejföl, 1 kk. liszt, 1,5 dl száraz vörösbor, só.

  • Tálon sült tojás, ahogy a böllér szereti

    Hozzávalók: 32 dkg sertésmáj, 5 dkg zsír, 8 dkg füstölt szalonna, 15 dkg vöröshagyma, 5 g törött bors, 3 g majoránna, 8 db tojás, só;

  • Almás rétes

    Borízû, savanykás almákat, egy kilót, meghámozunk s finom szeletekre vágjuk, vagy gyaluljuk. Egy marék darált mandulát, sok cukrot, kis fahéjat, citromhéjat és mazsolát összekeverünk.

  • Kapros kelbimbó

    Hozzávalók: 1/2 kg kelbimbó, 3 dkg margarin vagy 3 ek olaj, 1 csomag kapor, 1 csipet õrölt köménymag.

  • Keleti szárazbab-fõzelék

    Hozzávalók: fél kg szárazbab, 1 db kisebb kígyóuborka, 2 fej vöröshagyma, 3 db burgonya, fél pohár joghurt, késhegynyi õrölt fekete bors, 1 db babérlevél, 1 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só, ételízesítõ.

  • Csirkemell filé dijoni mustárral

    Hozzávalók 2 személyre: 2 csirkemell filé /25 dkg/, 2 kávéskanál dijoni mustár, néhány mustár mag, 1 evõkanál 12%-os tejföl, fél kávéskanál étolaj, petrezselyem, só,bors.

loading...