rss
  • Katóka

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 15 dkg zsír, 2 tojás, 30 dkg cukor, 50 dkg liszt, 1 csomag sütõpor, tejföl, kevés cukros tej, 2 evõkanál baracklekvár, 1/2 dl rum, 10 dkg vaj.

    A zsírt a tojások sárgájával, 15 dkg cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, amelyben elõzõleg elkevertük a sütõport, és tejföllel olyan keménységûre gyúrjuk, hogy nyújtani tudjuk. 3 lapot sütünk belõle.

    1 lapot összetörünk, cukros tejjel meglocsoljuk, hozzáadjuk a baracklekvárt és a rumot. Közben egy másik tálban a vajat kikeverjük 15 dkg cukorral, a két masszát összekeverjük, és ezt töltjük a két megmaradt lap közé.

    Máz: 2 tojásfehérjét 20 dkg cukorral gõz fölött habbá verjük, majd bevonjuk vele a tetejét. Másnap vízbe mártott késsel szeleteljük. Nagyon mutatós, ha még melegen a mázra csokoládédarát is hintünk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Őszi sütőtök leves

    Őszi sütőtök levesA hagymát apróra vágjuk, olajon megpirítjuk. Hozzátesszük az apróra vágott sütőtököt és répát, majd annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje. Sóval, borssal, ételízesítővel ízlés szerint fűszerezzük. Ha puhára főttek a zöldségek, akkor merőkanállal mixerbe tesszük (a levét nem szükséges, de akár az is felhasználható) és tejjel felöntve összeturmixoljuk. Annyi tejet adagolunk hozzá, hogy még sűrű állagú maradjon. A végén visszatesszük a tűzre, amíg ismét forrni nem kezd. Tálalás előtt igény szerint cukor, vagy tejszín adható hozzá.

  • Kakastöke körbetekert partyfalatok

    Hozzávalók: 25 dkg kakashere, 8 dkg vékony baconszelet ("sliced bacon") 1/2 kk frissen õrölt feketebors, 1 bagettkenyér.

  • Tarjaszeletek

    Hozzávalók:

    2 szelet tarja, 2 körte, 5 dkg puha vaj, 2 chili paprika, 1 gerezd fokhagyma, 2 szál friss rozmaring vagy 1 tk szárított, 1 dl száraz fehérbor, 1 ek dijoni mustár, tengeri só és frissen õrölt fekete bors

  • Gombás, csirkemájas rakott burgonya

    Hozzávalók: 80 dkg héjában fõtt burgonya, 50 dkg csirkemáj, 30 dkg gomba, kis fej vöröshagyma, tejföl, reszelt sajt, só, bors, majoránna, olaj.

  • Lecsós malac tarhonyával

    Hozzávalók: 80 dkg sovány malaclapocka, (3 EK olaj), 25 dkg tarhonya, 3 dkg füstölt szalonna, 4-5 húsos zöldpaprika (az egyik lehet csípõs), 2 paradicsom, 1 fej hagyma, 1 dl zsírszegény tejföl, 1 csapott EK Vegeta, só, õrölt bors, paprika, fél MK grillfûszer.

  • Skót fasírt

    A fasírtmasszához: 60 dkg darált lapocka, 1 kis fej hagyma, 1 zsemle, 1 tojás, 5 gerezd fokhagyma, 2 ek paprika, 1 mk õrölt bors, 2 kk só, 2 ek vágott zöldpetrezselyem.
    8 keménytojás, olaj a kisütéshez.

  • Camembert-rel töltött croissant

    Hozzávalók: 55 dkg liszt, egy pohár (180 grammos) joghurt, 2 dl tej, 5 dkg élesztõ, 2 tk só, 1 tk cukor, 25 dkg margarin, 5 dkg Bakony Camembert sajt, tojássárgája a kenéshez.

  • Fõtt húsos krumpli-saláta

    Hozzávalók: 25 dkg levesben fõtt marhahús, 50 dkg héjában fõtt burgonya, 25 dkg fõtt, vegyes leveszöldség, fél dl húsleves, 2 dl tejföl, 1 dl majonéz, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 3 gerezd fokhagyma, fél citrom leve, ízlés szerint só, késhegynyi õrölt gyömbér.

  • Budai burgonyasaláta

    Hozzávalók: 60 dkg fõtt burgonya, 1 savanykás alma, 10-15 szem szilvabefõtt, 10 dkg reszelt rokfort, 4 ek. olaj, 3 ek. almaecet, 4 dl kefir, só, cukor, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 3 gerezd fokhagyma, 1 csokor zöldhagymaszár, késhegyni tört szegfûszeg.

  • Jércesült gombával

    Hozzávalók: 2 db jérce, 10 dkg vaj, 20 dkg gomba, 3-4 evõkanál zsemlemorzsa, 2 dl tejföl, ízlés szerint só és törött fehér bors.

  • Sárgarépás káposztasaláta

    Hozzávalók:

    - fél fej káposzta
    - 3 közepes nagyságú sárgarépa
    - 1 hagyma

    Öntet:

    - 4 ek majonéz
    - 1 mokkás kanál mustár
    - kevés cukor
    - kevés só
    - 1 kávés kanál citromlé
    - 2 kávés kanál szójaszosz

  • Tiramisu

    Mindig jó néhány órával tálalás elott kell készíteni, hogy az ízek összeérjenek, de a kakaót csak a tálalás elott szórd rá, nehogy átnedvesedjen.

  • Csokis keksz

    Hozzávalók:

    - 15-15 dkg tej- és étcsokoládé
    - 3 evõkanál víz
    - 6 dkg margarin

    - 6 dkg étcsokoládé
    - pár csepp mandulaaroma
    - 10-12 dkg barna cukor
    - 1 kiskanál sütõpor
    - csipet só
    - 15 dkg zabpehely
    - 15 dkg finomliszt
    - 1 tojás
    - 10 dkg tisztított sózatlan mogyoró
    - 12 dkg margarin

  • Rakott patiszon

    Hozzávalók: 1-2 patiszon, 40 dkg darált hús, 2 dl tejföl, 10 dkg sajt, 2 közepes fej hagyma, pirospaprika, só, bors.

  • Kiviturmix

    Hozzávalók: 80 dkg kivi, 1 dl méz, fél citrom héja, 1,5 l tej, õrölt fahéj.

  • Sárgadinnyedzsem 3.

    A félérett, kemény húsú sárgadinnye külsõ héját lehámozzuk, magját kikaparjuk és elõször hosszában szeletekre, majd kockákra vágjuk. Erõsen ecetes vízben 8-10 percig forraljuk. (Ettõl én is féltem elõször, hogy meg merjem-e tenni, de nyugodtan tegyétek meg, mert nem fog meglágyulni, pontosan ezért kell az ecet.)

  • Bundázott tejberizs

    Hozzávalók: tejberizs, tojás, gyümölcsbefõtt, vagy mazsola, liszt, zsemlemorzsa, olaj, fahéj, porcukor.

  • Mars szelet házilag

    Hozzávalók: 5 szelet Mars csoki (42g/db), 5 dkg vaj, 7 dkg kukoricapehely.

  • Rakott busa csõben sütve

    Hozzávalók: 4 db szép busafilé, 4 db nagyobb burgonya, 2 db sárgarépa, olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, 4 fej csiperke gomba, 1 db piros paprika (kápia), 1 db hegyes zöldpaprika, 2 db paradicsom, bacon, 1 pohár tejföl, só, õrölt feketebors, 1/2 citrom, 1 dl fehérbor, trappista sajt, zsemlemorzsa, reszelt parmezán.

  • Kolbászos, zöldbabos penne

    Hozzávalók: 50 dkg gyermelyi tészta, 20 dkg zöldbab, 2 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 sárgarépa, 1 zellerszár, 3 evõkanál étolaj, 15 dkg zúzott paradicsom, 15 dkg szárazkolbász, 1 dl száraz fehérbor, 2 dkg vaj, 5 dkg reszelt parmezán, ételízesítõ, só.