rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Baconös sajtkrémleves

  • Share on Tumblr

    Baconös sajtkrémlevesA húsleveskockát kb. 2,5 liter forrásban lévő vízbe tesszük. Miután feloldódott, hozzáadjuk a sajtokat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A lisztet tejföllel vagy főzőtejszínnel behabarjuk, majd egy-két merőkanálnyi levest hozzáadva kevergetjük. Ha úgy ítéljük, hogy a habarás csomómentes, a levesbe öntjük, és így főzzük még néhány percig. Végül egy kis szerecsendiót reszelünk bele. A leves ennyivel kész is, jöjjön a feltét. A kenyérszeleteket kenyérpirítóban aranybarnára pirítjuk. Ha kész, fokhagymával bedörzsöljük, majd apró kockákra vágjuk. Ezt a tálalásig egy tálba tesszük. Végül kis olajon megpirítjuk az apróra vágott szalonnát.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A tálaláskor néhány szem kenyeret, ízlés szerint szalonnát, valamint reszelt sajtot teszünk a tányérba.

    Hozzávalók:

    - kb. 20 dkg reszelt sajt
    - 1-2 db natúr tömlős sajt
    - 2 dl tejföl
    - 5-6 ek. liszt
    - 1 húsleves kocka
    - frissen reszelt szerecsendió
    - bors
    - só

    Feltéthez:
    - néhány szelet kenyér
    - sajt
    - fokhagyma
    - pár szelet bacon/császárszalonna


    Forrás: www.receptneked.hu


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tejfölös -gombás zöldborsófõzelék

    Hozzávalók: 4 dkg vaj, 1 fej vöröshagyma, 20 dkg csiperke, 1 jó evõkanál liszt, zöldségléves, só, õrölt bors, 1 csokor petrezselyem, 1,5 dl tejföl.

  • Tejszínes hideg sárgadinnyeleves

    Hozzávalók: 1 nagyobb sárgadinnye, 1 pohár tejszín, fél liter tej, 1 evõkanál méz, 2 evõkanál cukor, (lehetõség szerint) 2 db kivi;

  • Tejfölös bableves

    Hozzávalók: 25 dkg tarkabab, egy füstölt sertéscsülök, egy-egy petrezselyemgyökér és sárgarépa, egy evõkanál zsiradék, egy evõkanál liszt, egy evõkanál apróra vágott vöröshagyma, egy kávéskanál pirospaprika, só, szemesbors, egy deci tejföl, ecet, csipetke.

  • Rókagombapörkölt

    Hozzávalók: egy kanálnyi zsír, fél kg nyúlfülû (rókagomba), egy nagy fej hagyma, só, 2 ek paprika.

  • Vörösboros sütemény

    Hozzávalók:

    - 30 dkg margarin
    - 30 dkg cukor
    - 6 tojás
    - 2 csomag vaníliás cukor
    - 1 és fél teáskanál fahéj
    - ugyanennyi kakaó
    - 15 dkg csokoládéreszelék
    - 125 ml vörösbor
    - 30 dkg liszt
    - 1 sütõpor

  • Túróval töltött párizsi szeletek

    Hozzávalók: 8 vastag szelet párizsi, 40 dkg túró, 4 db tojás, 10 dkg zsír, 1 dkg só, 1 csomó metélõhagyma, 2 dl tejföl.

  • Milánói makaróni

    Hozzávalók: 50 dkg makaróni tészta, 3 kicsi konzerv sûrített paradicsom, 20 dkg párizsi, 1 pohár tejföl, 15 dkg reszelt sajt, Ízlés szerint só, cukor, morzsolt majoránna.

  • Sertéshús üvegtésztával

    Hozzávalók: 40 g üvegtészta, 4 evõkanál olaj, 225 g darált sertéshús, 3 szál karikára vágott, tavaszi hagyma, 1 evõkanál csípõs szójaszósz, 2 evõkanál szójaszósz, 1 evõkanál száraz cherry, fél teáskanál cukor, 120 ml víz.

  • Kukoricakása

    Hozzávalók: 2 dl tej, 2 kávéskanál cukor, 2 evõkanál kukoricadara.

  • Kajszibarackkal sütött karaj

    Hozzávalók:

    - 1 kg kicsontozott sertéskaraj
    - 1 nagyobb hagyma
    - 1 dl olaj
    - 2 ek paradicsompüré
    - só
    - õrölt fekete bors
    - 1 dl fehérbor
    - fél citrom leve
    - 50 dkg kajszibefõtt.

  • Karácsonyi habkarikák

    Hozzávalók (55 db): 4 db tojásfehérje, 36 dkg porcukor, 80 ml víz.

  • Húsleves francia módra

    Hozzávalók: 1 kg-os csirke, 1 kg marhahús, 1 kg velõs csont, 3 kanál levesízesítõ, vagy húsleveskocka, 3 fej vöröshagyma, 2 szál póréhagyma, 30 dkg vegyes zöldség, 10 dkg karalábé, 10 dkg káposzta, 10 dkg kelkáposzta, 1 csomó zöldpetrezselyem, 1 kanál szemes bors, 5 db szegfûbors, 1/2 kanál kakukkfû, 1 babérlevél, törött bors, 3 dkg vaj.

  • Kaszinó tojás

    Hozzávalók 20 db-hoz: 10 tojás, 1 nagy tejföl, ízlés szerint mustár, ízlés szerint majonéz, majoranna, aki szereti bazsalikom, kakukkfû, fehér bors, só.

  • A tökéletes ebéd

    A „molekuláris gasztronómia” meglehetõsen komolyan hangzik, pedig egyszerûen csak a fõzésrõl szól; és arról, hogy módszeresen gondolkodunk a felhasznált anyagokról és fõzés technológiájáról - vallja Hervé This, az új szemléletû konyhamûvészet egyik megálmodója.

    A tökéletes ebéd egy ötfogásos, viszonylag egyszerû ételekbõl álló menü elkészítésén vezet minket keresztül, közben pedig számtalan apró trükköt ismerhetünk meg, amelyekkel nemcsak egy báránysült, hanem akár egy szimpla fõtt tojás is sokkal finomabb lesz.

  • Borjúszelet paprikásan

    1 kiló borjúhúst bõrétõl megtisztítva, szeletekre vágunk, besózzuk s mindegyik szeletre egy csipetnyi paprikát szórunk. Egy lábosban 10 deka apró kockára vágott szalonnát sütünk s szûrõkanállal egy tányérra kiszedjük s meleg helyre félretesszük.

  • Saláta paradicsommal, fetával, újhagymás kefirrel

    Hozzávalók: 1 kis fejes saláta, 2 marék zöldsaláta vagy rucola saláta, 4 kemény paradicsom, 20 dkg feta sajt, 0,8 dl olívaolaj.

  • Tojásos kukoricaleves

    Hozzávalók: 2 doboz konzerv vagy 1 csomag mirelit kukorica, 2 dl száraz fehérbor, 4 db tojás, 1 csokor zeller, fél pohár tejföl, 2 evõkanál liszt, 1 teáskanál só, csipetnyi õrölt bors, vegeta.

  • Mogyoróvajas kocka

    Hozzávalók:

    2 csésze mogyoróvaj két részre osztva, ¾ csésze lágy vaj, 2 csésze porcukor két részre osztva, 3 csésze kekszmorzsa, 2 csésze félédes csokoládédarabka két részre osztva

  • Szõlõmártás

    Hozzávalók: 1 pohár tejföl, kevés liszt, só, 2 fürt szõlõ.

  • Húsvéti bárányborda

    Hozzávalók:

    - 8 hosszú-csontos bárányborda
    - 1 kis csípõs-hegyes paprika
    - 1 közepes fej vöröshagyma
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 1/2 kávéskanál koriander
    - 1+1 citrom
    - 1 evõkanál méz
    - 2+3 evõkanál olívaolaj
    - 1 paradicsom
    - 3-4 szál menta/majoránna

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...