rss
  • Banános kenyér

  • Share on Tumblr

    Banános kenyérVegyünk elő egy mély tálat, abba kerül elsőként a jó érett banán, törjük össze villával pépesre, majd adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a sütőport, szóval minden hozzávalót. Kapjuk elő a robot gépünket és az egészet jó alaposan keverjék össze, ez kb egy öt perces művelt. Jöhet a gyümölcskenyér forma. Alaposan vajazzuk ki, mehet bele a massza. 180 fokra előmelegített sütőbe tegyük. Egy jó negyven perc és kész! Miután kisült borítsuk sütőrácsra. Egy kicsit álljon, hogy szépen lehessen szeletelni! És már fogyasztható is.

    loading...

    Hozzávalók:

    - 2 db banán
    - 5 dkg olvasztott vaj
    - 1 bögre barna cukor
    - 1 db tojás
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 1 teáskanál sütőpor
    - csipet só
    - 1.5 bögre liszt
    - 0.5 teáskanál fahéj
    - ízlés szerint étcsokoládé összetörve


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Brokkolis sonka

    Hozzávalók: 1 kis fej brokkoli, 8 vékony szelet gépsonka v. pulykamell sonka, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, 10 dkg reszelt sajt, petrezselyem, vaj, só.

  • Jeges tejeskávé

    Hozzávalók 4 személyre: 1 1/4 csésze/275 ml extra erõs kávé, 1 1/4 csésze/275 ml forró tej, cukor ízlés szerint. A díszítéshez: 4 evõkanál tejszín, kissé felkeverve.

  • Tonhal saláta

    Hozzávalók: 1 doboz tuna (tonhal) konzerv, 1 kis fej saláta, 1 szál uborka, 2 paradicsom, 3-4 hónapos retek, 1-2 fõtt tojás.

  • Gesztenyekrémleves

    GesztenyekrémlevesA fűszereket egy kisebb edénybe téve egy deciliter vízzel felöntjük és felforraljuk, majd a levet leszűrjük és hagyjuk kihűlni. A gesztenyemasszát áttörjük és a tejszínnel alaposan elkeverjük. A pudingport a tejjel csomómentesre keverjük. A tejszínes gesztenyét, a tejjel elkevert pudingot és a fűszerkivonatot, a tojások sárgáját, valamint a rumot turmixgépbe tesszük, enyhén sózzuk, majd össze turmixoljuk. Levescsészébe adagoljuk, hűtőbe tesszük. Tálalás előtt tejszínhabbal, őrölt fahéjjal vagy reszelt csokival díszíthetjük.

  • Burgonya szójakockákkal

    Hozzávalók: 150 g szójakocka, 400 g burgonya, 1 fej hagyma, 1 dl instant leves, 1 gerezd fokhagyma, olaj, petrezselyem, bors, só.

  • Köcsögös babgulyás

    Hozzávalók: 1.5 l babgulyás, 60 dkg lángostészta;

  • Spenótos penne olívabogyóval

    Hozzávalók: 1 kg penne tészta, 60 dkg spenótlevél, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, 10 dkg juhtúró, 2 dl tejszín, 2 kanál tejföl, olaj, 30 db fekete olívabogyó, só, bors, (parmezán sajt);

  • Rókagombapörkölt

    Hozzávalók: egy kanálnyi zsír, fél kg nyúlfülû (rókagomba), egy nagy fej hagyma, só, 2 ek paprika.

  • Tejszínes tárkonyos csirke

    Tejszínes tárkonyos csirkeA csirkét megtisztítjuk, és négy darabba vágjuk. (Készíthető csak csirkemellből is.) Megsózzuk, és egy nagyobb, lapos tűzálló tálba, egymás mellé fektetjük a húsokat. Rászórjuk a megtisztított és szétzúzott fokhagymát, a tárkonyt és a borsot, majd leöntjük az olvasztott vaj és a tejszín keverékével. A tálat befedjük és előmelegített, forró sütőben, erős lángon körülbelül 40 percig sütjük. Ezután a húst saját levével lelocsolom és fedő nélkül mindkét oldalán pirosra, pirítjuk. Párolt rizs és saláta illik hozzá a legjobban, de ízlés szerint bármi mással tálalható.

  • Szarvashús barna mártással

    Hozzávalók: 2000 g szarvashús csonttal, 80 g zsír, só, egész bors, ecet, kakukkfû, fenyõmag, 2 db babérlevél, 250 g vegyes zöldség, 50 g vöröshagyma, 50 g mogyoróhagyma, 4 dl vörösbor.

  • Cseresznyés felfújt

    Elõkészítés: A cseresznyét megmossuk, szárát leszedjük, és a gyümölcsöt kimagozzuk. A vaníliarudat hosszában felvágjuk, a belét kikaparjuk.

  • Tésztával töltött sült paprika

    Tésztával töltött sült paprikaA sütőt 180 °C-ra előmelegítjük (gázsütőnél 4-es fokozat). Hosszában félbevágjuk a paprikákat, ügyelve, hogy a szárakat is elfelezzük. Kicsumázzuk, majd lobogó vízben 6-8 perc alatt puhára főzzük. Jól lecsepegtetjük, és konyhai törlőpapírra helyezzük. A tésztát 10 perc alatt vagy a csomagoláson feltüntetett utasítás szerint haraphatóra (al dente) főzzük. Jól lecsöpögtetjük, és félretesszük. Felverjük a tojásokat a sajttal, a mustárral, a tejjel, a metélőhagymával és a majoránnával vagy az oregánóval együtt.

  • Mákos pite

    Hozzávalók:

    fél kg liszt, 25 dkg margarin, 3-4 evõkanál olaj, 10 dkg cukor, csipet só, 4 tojás sárgája, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 3 dkg élesztõ; 4-5 kanál lekvár; máktöltelék: 25 dkg õrölt mák, 1 citrom reszelt héja, 2 fõtt burgonya, reszelve, 4 tojás felvert fehérje, 8 evõkanál cukor, szükség esetén kevés víz

  • Zöldséges halleves

    Hozzávalók: 20 dkg fagyasztott tonhal, 3 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, l nagy fej hagyma, 5 evõkanál vaj, 2 kanál liszt 3 tojás, 1 marék mazsola, 3 evõkanál õrölt dió, só, cukor, bors, kevés õrölt gyömbér, kb. l0 evõkanál maceszdara.

  • Gesztenye torta csokoládéval

    21 deka cukrot, 8 tojássárgája és 2 egész tojással habosra keverünk, 17 deka csokoládét sütõben puhítunk s azután kis vaníliás cukorral s egy evõkanál rummal a tojáshoz keverjük.

  • Szerelemturmix

    Hozzávalók: 8 cl. whisky, 4 cl. kávélikõr, 2 dl. tej, 2 kanál cukorszirup, 1 kanál instant kávé, 2 tojás, 5 g. szerecsendió, 4 jégkocka.

  • Rizsfelfújt

    Hozzávalók: 25 dkg rizs, 1 liter tej, 1 csomag vanilliás cukor, 8 dkg cukor, 4 dkg margarin, 5 dkg mazsola (aki szereti), 1 citrom reszelt héja, 4 tojás, csipet só.

  • Báránypástétom

    Hozzávalók: 50 dkg darált bárányhús, 30 dkg darált sertéshús, 2 gerezd fokhagyma, 3 tojás, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 2 dkg margarin, 2 ek liszt, kakukkfû és bors.

  • Ezersziget öntet

    Hozzávalók: 2 tojás, só, bors, 1 vöröshagyma, fél piros húsú paprika, 2-3 csemege uborka, 4 evõkanál majonéz, 1 evõkanál ketchup, 3 evõkanál tejszín, chili.

  • Sült zöldségek, mézes-joghurtos mártogatóssal

    Sült zöldségek, mézes-joghurtos mártogatóssalEgy kis chilipaprikát felaprítunk, ugyanezt tesszük a fokhagymagerezdekkel is, majd mindezt összekeverjük kevés olívaolajjal. A gyökérzöldségeket és a sütőtököt meghámozzuk és ujjnyi hasábokra vágjuk. Egy tepsiben rusztikusan összekeverjük őket, és meglocsoljuk a chilis-fokhagymás olajjal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben grill fokozaton megsütjük. A mézes-mákos mártogatóhoz egy száraz serpenyőt felmelegítünk, majd ebben enyhén megpirítjuk az egész mákszemeket, így kellemes pörkölt íze lesz.

loading...