rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Sonkaleves pikánsan

  • Share on Tumblr

    Sonkaleves pikánsanZsiradékon a zöldségeket megdinszteljük, kicsit megpirítgatjuk, majd rajta a vöröshagymát és a fokhagymát is. Megszórjuk liszttel, kicsit átkeverjük - hogy a liszt a nyers ízét elveszítse -, felengedjük a sonkalével. Belerakjuk a sonkát, a krumplit, a zellerzöldet. 5-10 perc után hozzáadjuk a kikevert tejfölt, a száraztésztát, majd beleengedjük az egész tojásokat egyenként. (Nem keverjük el azonnal.)Pár perc után óvatosan alákeverünk, hogy a tojásokat ne sértsük meg, ízesítjük sóval, pici cukorral, ízlés szerint savanyítjuk.

    Hozzávalók:

    - 40 dkg maradék főtt húsvéti sonka
    - 1,5 liter sonka főzőlé
    - 25 dkg leveszöldség vegyesen
    - zellerzöld
    - kevés majoranna
    - 1 fej vöröshagyma
    - 2 gerezd fokhagyma
    - bors
    - babérlevél
    - pár karika zöldpaprika
    - 1 evőkanál liszt
    - 2-3 evőkanál olaj
    - 2 db burgonya
    - kevés apró száraztészta
    - 2 dl tejföl
    - 4 db egész tojás
    - só
    - pici cukor
    - citromlé vagy ecet


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Barackos morzsolt torta

    Hozzávalók: A tésztához: 25 dkg liszt, 2 dkg élesztõ, 1/8 liter langyos tej, 3 dkg olvasztott vaj, 3 dkg cukor, 1 tojás, 1/4 kávéskanál só. A borításhoz: sárgabarackkonzerv (kb. 40-50 dkg), 60 dkg túró, 3 tojás, 15 dkg cukor, 1 egész citrom reszelt héja, 4 evõkanál étkezési keményítõ.

  • Ínyenc frankfurti leves

    Ínyenc frankfurti levesA burgonyákat meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. A kelkáposztát félbe vágjuk. Torzsáját eltávolítjuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát, szalonnát is apróra vágjuk. A szalonnát olajon megpirítjuk. Majd hozzáadjuk a hagymát és együtt üvegesre dinszteljük. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a fokhagymanyomón áttört fokhagymát és elkeverjük. Rátesszük a káposztát, burgonyát, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá majoránnát, őrölt köményt és öntünk, rá annyi vizet amennyi éppen ellepi. Puhára főzzük őket, de figyeljünk, mert hamar megfőnek.

  • Aszalt szilva rizzsel

    A szilvát cukros vízben fõni tesszük, majd amikor félig kész, hozzáadjuk a rizst, a zsírt, sózzuk, ízlés szerint kevés citromhéjjal ízesítjük. Lassú tûzön megfelelõ állagura fõzzük.

  • Póréhagyma leves

    Póréhagyma levesA karikázott póréhagymát olajon megpároljuk, felöntjük a vízzel, hozzáadjuk az aprított újhagymát, fokhagymát, vegetát, sót, gyömbért, (virslit). Ha felforrt keményítős tejszínnel behabarjuk. Beleszórjuk az aprított petrezselymet. Pirítóssal, reszelt sajttal tálaljuk. Hozzávalók: 2 nagy póréhagyma, 2 szál újhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 l víz , 1 cs. petrezselyemzöld, friss gyömbér reszelve, só, bio vegeta, 4 szál virsli, 1 evőkanál keményítő, 2 dl tejszín, pirítós, reszelt sajt. A virsli el is maradhat a levesből, ízlés szerint belerakható, ki hogy szereti.

  • Egyszerû lángos

    Hozzávalók: 40 dkg finomliszt, 1 tojássárgája, 2 közepes nagyságú fõtt burgonya, 1-1,5 dl tej, 3 dkg élesztõ, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál cukor.

  • Boszorkánykonyha: A csábítás receptjei

    Boszorkányunk, Brigitte 100 receptet kínál a boszorkánykonyhából: nincs élethelyzet, amire ne akadna bûbája.

    Megosztja velünk a titkot, hol gyûjthetjük be a receptek hozzávalóit, pontos elkészítési idõt szab meg - egyik szemünk az órán - majd irány az üst!

    És mindezt boszorkánytitkokkal fûszerezi: a bûbájos varázsigéktõl a varázslatig, a szépen terített asztal igézõ hatásától az érdekfeszítõ legendákig megadja a beszélgetés sava-borsát...

  • Mandulás mignon

    15 dkg vajat elkeverünk 10 dkg porcukorral. Egyenként belekeverünk 5 tojás sárgáját, majd 2 evõkanál kakaót, 10 dkg reszelt csokit, 10 dkg lisztet; az 5 dkg cukorral felvert 5 tojásfehérjét, és 5 dkg hámozott, darált mandulát. Óvatosan keverjük össze, nehogy a hab össze essen.

  • Gyümölcsös joghurttorta

    A három tojásból a lisztbõl és a cukorból készíts piskótatésztát. Egy magas szélû tortaformát kenj ki margarinnal , ebbe tedd a tésztát és süsd ki. (A tésztát a formában hagyd kihûlni!) A zselatinport keverd el 4 dl vízzel és forrald fel. A gyümölcsöt tisztítsd meg, kockázd fel, a kekszet is darabolt fel, s ezeket keverd össze a joghurttal. Adj hozzá porcukrot, s keverd hozzá a kihûlt zselatin oldatot. Ezt a masszát terítsd el a piskóta tetején, s a tortát tedd hûtõbe, hogy megdermedjen.

  • Sajtogolyók

    Hozzávalók 10 fõre: 1/2 l tej, 20 dkg liszt, 10 dkg vaj, 10 dkg reszelt sajt, só, frissen õrölt bors, 3 tojás.

  • Zöldséges, sáfrányos haltál

    Hozzávalók: 2 evõkanál vaj, 1 közepes hagyma, 20 dkg sárgarépa, 2 közepes póréhagyma, 5 szál zeller, 1 kiskanál sáfrány, 2 dl száraz fehérbor, 7 dl hal-alaplé, só, õrölt fehérbors, fél citrom leve, 60 dkg tengeri halfilé, 15 dkg garnéla.

  • Sajtos-sonkás gombaleves

    Hozzávalók:

    15 dkg gomba, 10 dkg füstölt sajt, 10 dkg gépsonka, 6 dl csirkehúsleves (leveskockából is jó), 1 dl tejszín, 1 kis fej vöröshagyma, 2 evõkanál olaj, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evõkanál liszt, ízlés szerint õrölt fehér bors, szerecsendió és só.

  • Meggyesrétes

    Hozzávalók: 4 lapos réteslap, 2 pohár kefir, 3 kefires pohár cukor, 3 kefires pohár búzadara, 1/2 cs sütõpor, olaj, 2 cs. vanília, 10 dkg. meggybefõtt, fahéj. A tetejére: 1 tojás és 1dl. tejföl keveréke.

  • Canneloni

    Hozzávalók 4 személyre: 1 fej hagyma, 500 g friss spenót, 1 ek. morzsolt majoránna, 3 ek. vaj, só, bors, szerecsendió, 1 nagyobb sárgarépa, 100 g reszelt parmezán, 500 g ricotta (olasz krémsajt), 300 g cannelloni, 2 ek. liszt, 300 ml tej, 200 ml leves zöldséges tyúkhúsleves.

  • Töltött fehérpecsenye

    Vegyünk 2 kiló, lehetõleg vastag, fehérpecsenyét; éles késsel vágjuk ki közepébõl a húst.

  • Baconos sütõporos túrós pogácsa

    Hozzávalók: Tésztához: 30 dkg liszt, 25 dkg margarin, 25 dkg túró, 1 mokkáskanál sütõpor, 1 mokkáskanál só (ha a túró túl száraz, akkor az összeállításhoz max. 1 csapott evõkanál tejföl vagy joghurt. (tojás nem kell). Töltelékhez: 15 dkg fõtt és vékonyra szeletelt /kockázott bacon/,
    10 dkg reszelt sajt, (ha nincs bacon akkor jó a szárazabb fõtt füstölt tarja apróra kockázva 2 evõkanál krémsajttal keverve).

  • Rántott pulykamell

    Hozzávalók: 4-6 szelet filézett pulykamell, fél csésze liszt, 1 tojás, fél csésze zsemlemorzsa, só, a sütéshez olaj.

  • Hideg töltött paradicsom

    A paradicsomok kalapját levágjuk és alul is levágunk belõlük egy kicsit, hogy megálljanak. Hegyes kis késsel kivájjuk a belsejüket és az üres paradicsomokat elrendezzük egy tálon. A juhtúrót habosra keverjük a vajjal, a curryvel, a mustárral, az egészen finomra vágott petrezselyemmel és a többi ízesítõvel, majd megtöltjük vele a paradicsomokat. A sajtot lereszeljük, majd a paradicsomkalapok nedves oldalát belemártjuk, és úgy helyezzük vissza a már megtöltött paradicsomokra. Köretként fogyasztjuk nehezebb fõételekhez.

  • Libaleves

    Hozzávalók: fél liba, 20 dkg sárgarépa, 20 dkg gyökér, 10 dkg gomba, 5 dkg karalábé, 5 dkg zeller, 5 dkg kelkáposzta, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 csomó zöldpetrezselyem, só, szemes bors, sáfrány.

  • Töltött metélt

    Hozzávalók: 25 dkg metélt száraztészta, 30 dkg gomba, 4 dl tejföl, 5 dkg füstölt szalonna, 3 tojás, 2 evokanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 evokanál finomliszt, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál Vegeta, 1 csapott mokkáskanál törött bors, ízlés szerint só;

    A tepsihez 2 dkg margarin és 2 evokanál zsemlemorzsa;

  • Amerikai fánk

    Hozzávalók: 2 tojás, 1 pohár kefir, édesítõ (ízlés szerint), 1 csipet só, fél csomag sütõpor vagy szódabikarbóna, 25-30 dkg zabkorpa (ill.annyi, hogy a tészta ne legyen folyós).