2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Káposztás krumplileves

Káposztás krumplileves
Káposztás krumplilevesA leveskockákból 1,8 liter víz hozzáadásával erőlevest készítünk. A burgonyát megtisztítjuk és az erőleveshez adjuk. A forrástól számított 10-15 percig együtt forraljuk.Ekkor hozzáadjuk a lecsöpögtetett savanyú káposztát, a felkarikázott kolbászt zöldpaprikát, zúzott fokhagymát és a póréhagymát. Hasonlóképpen hozzáadjuk a vékonyan felkarikázott zöldségeket és a zeller szeletet egyben. Sóval, borssal és őrölt köménymaggal fűszerezzük. Újra forraljuk, s kb. 10-15 percig lassú tűzön készre főzzük.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Ha kész tálaláskor 1 - 1 evőkanálnyi tejföllel és apróra vágott zöldpetrezselyemmel díszítve kínáljuk.

Hozzávalók:

- 50 dkg savanyú káposzta
- 50 dkg burgonya
- 15 dkg füstölt kolbász
- 30 dkg póréhagyma
- 3 db erőleves kocka
- 1 szál petrezselyem
- 1 szál sárgarépa
- 1 kis szelet zeller
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só
- őrölt feketebors
- 1 dl tejföl
- 1 mokkáskanál őrölt köménymag
- 3 gerezd fokhagyma


Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!