2024.12.16. - Etelka, Aletta

Diós kifli

Diós kifli
Diós kifliA liszttel elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tojást, a tojássárgákat, cukrot, vaníliás cukrot, a darált diót és a reszelt citromhéjat. A tésztát jó alaposan összegyúrjuk, és 30 percre hideg helyre tesszük pihenni. Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk, korongokat szaggatunk belőle, melyeket kifli alakban összetekerünk. Megolajozott sütőlapra tesszük és előmelegített sütőben 10 percig sütjük 180 °C fokon. Még melegen kristálycukorba vagy porcukorba forgatjuk. Magában is nagyon finom, de fogyasztható mellé baracklekvár is.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók:

- fél citrom reszelt héja
- 1 db tojás
- 2 db tojássárgája
- 20 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
- 50 dkg finomliszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- porcukor a szóráshoz
- 30 dkg margarin

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!