2024.04.19. - Emma

Bableves kolbásszal

Bableves kolbásszal
Bableves kolbásszalA fejtett babot egy egész éjszakára beáztatjuk. Az apróra vágott vöröshagymát olajon üvegesre megdinszteljük, rádobjuk a már felaprított paradicsomot, az összetört fokhagymát és a felaprított zöldségeket, a burgonya kivételével, mert az majd csak később kerül bele. Megszórjuk pirospaprikával, majd felengedjük vízzel, és beletesszük a babot. Sóval, összetört babérlevéllel ízesítjük. Amikor a bab félig megfőtt, beletesszük a meghámozott, egészben hagyott krumplit. Végül beletesszük a felkarikázott kolbászt, és készre főzzük. Tejföllel, ecettel kínáljuk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók:

- 50 dkg fejtett bab
- 30 dkg csípős kolbász
- 4 közepes db sárgarépa
- 2 közepes db fehérrépa
- 4 közepes db burgonya
- 1 közepes db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 közepes db paradicsom
- 1 db babérlevél
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 2 kávéskanál só
- 2 ek napraforgó olaj

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!