
A megtisztított és darabokra szedett brokkolit feltesszük puhulni annyi vízben, hogy épp ellepje, megsózzuk, picit megborsozzuk, szerecsendióval, snidlinggel ízesítjük (ne sokat, mert igen erős íze van). Ha a brokkoli megpuhult leturmixoljuk, és felöntjük tejjel vagy tejszínnel, majd alaposan összeforraljuk. Közben pár csepp olívaolajon megpirítjuk kicsit a felszeletelt mandulát, ezzel hintjük meg az illatos leves tetejét, de füstölt sajttal is nagyon finom! Ízlés szerint további fűszerekkel ízesíthető, de vigyázzunk, nehogy túlzásba vigyük, mert a sok fűszer éppúgy elrontja a levest mint a kevés.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Hozzávalók:
- 1 közepes db brokkoli
- 5 dl tej
- víz
- só
- bors
- snidling
- szerecsendió
- 3 dkg mandula
- 3 csepp olívaolaj
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!