2025.05.11. - Ferenc

Tejes brokkoli leves

Tejes brokkoli leves
Tejes brokkoli levesA megtisztított és darabokra szedett brokkolit feltesszük puhulni annyi vízben, hogy épp ellepje, megsózzuk, picit megborsozzuk, szerecsendióval, snidlinggel ízesítjük (ne sokat, mert igen erős íze van). Ha a brokkoli megpuhult leturmixoljuk, és felöntjük tejjel vagy tejszínnel, majd alaposan összeforraljuk. Közben pár csepp olívaolajon megpirítjuk kicsit a felszeletelt mandulát, ezzel hintjük meg az illatos leves tetejét, de füstölt sajttal is nagyon finom! Ízlés szerint további fűszerekkel ízesíthető, de vigyázzunk, nehogy túlzásba vigyük, mert a sok fűszer éppúgy elrontja a levest mint a kevés.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók:

- 1 közepes db brokkoli
- 5 dl tej
- víz
- só
- bors
- snidling
- szerecsendió
- 3 dkg mandula
- 3 csepp olívaolaj

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!