rss
  • Ördögpirula

  • Share on Tumblr

    ÖrdögpirulaA vizet a vajjal , sóval, 1 dkg cukorral főzzük. Ha forr, a lisztet folytonos kavarással belefőzzük, és addig keverjük míg az edénytől elválik. Levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük. 4 egész tojást és 2 tojás sárgáját egyenként belekeverünk, egyenként 4-5 perces keveréssel. A tepsit vékonyan kizsírozzuk, és a masszát fél cm vastagságúra elkenjük. A diót 10 dkg cukorral és a rummal összekeverjük, és a 40 szem kimagozott meggyet ezzel megtöltjük. Az így megtöltött meggyszemeket egymástól olyan távolságra rakjuk a tésztára, hogy kockára vagdosva gombóccá lehessen alakítani.

    loading...

    Készítésnél lisztet nem használunk. Zsírban kisütjük. 10 dkg cukorral összekevert kakaóban forrón meghempergetjük és tálaljuk.

    Hozzávalók:

    - 3 dl víz
    - 5 dkg vaj
    - 30 dkg liszt
    - só
    - 1 dkg cukor
    - 4 egész tojás
    - 2 tojássárgája
    - 30 dkg meggy
    - 20 dkg cukor
    - 3 dkg kakaó
    - 60 dkg zsír
    - 1/2 dl rum
    - 10 dkg dió


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Firenzei csavart

    Hozzávalók: 35 dkg orsó tészta só, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál olívaolaj, 25 dkg konzerv tonhal, 5-6 dkg kapribogyó, 1 mokkáskanál õrölt bors, fél csomó petrezselyem, 4-5 konzerv szardíniahalacska.

  • Borsos túrópogácsa

    Hozzávalók: 30 dkg juhtúró, 10 dkg tehéntúró, 8 dkg vaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor metélõhagyma, bors, só.

  • Tejfölös kaporleves

    Hozzávalók: 2 csomó kapor, 1 liter csontleves, 2 dkg vaj, 2 dkg liszt, 2 tojássárgája, 1 dl tejföl.

  • Gombás máj

    Hozzávalók: 40 dkg sertésmáj, 25 dkg gomba, 1 dl vörös bor (lehetõleg száraz), 4 evõkanál olaj (vagy zsír), 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 1 kis fej vöröshagyma, ízlés szerint törött fekete bors, só.

  • Török joghurtleves

    Hozzávalók: 8 dl joghurt, 12 dkg uborka, 1 csomó kapor, 25-30 borsmentalevél, 1 mk só, késhegynyi bors, 3 gerezd fokhagyma.

  • Korhelyleves gombából

    Hozzávalók: 40 dkg savanyú káposzta, 5 dkg szárított gomba, 1 ek lisz, 2 ek olaj, 1 kk paprika, 2 gerezd fokhagyma, só.

  • Cindarella

    Hozzávalók: 2cl kókuszszirup, 1cl grenadine, 8cl ananászlé, 8cl narancslé, 2cl tejszín.

  • Citromos-mákos muffin

    Hozzávalók: 1/4 csésze mák, 2/3 csésze tej, 2 csésze liszt, 1/2 csésze cukor, 1 teáskanál sütõpor, 1/2 teáskanál só, 1 tojás, 1/3 csésze növényi olaj, 2 evõkanál citromlé.

  • Habcsók, habkarika

    Hozzávalók: 6 tojásfehérje, 40 dkg porcukor, pár csepp citromlé.

  • Joghurtos uborkasaláta

    A kígyóuborkát vékonyra felszeleteljük (lereszeljük), besózzuk, egy ideig állni hagyjuk.

  • Sugo di carne - Olasz húsos szósz

    Hozzávalók: 40 dkg paradicsom, 1 erõspaprika, egy fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, fél kg vegyes darálthús, 4 ek paradicsompüré, só, cayenne bors, 2 ek olaj.

  • Szalonnás karfiol

    Hozzávalók: 1 fej karfiol vagy 1 üveg karfiolkonzerv, 5 dkg füstölt szalonna, 1 evõkanál olaj, 1 evõkanál reszelt vöröshagyma, 2 evõkanál liszt, 2 dl húsleves (leveskockából is lehet!), 1 dl tejföl, só, õrölt bors, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Almás csirke

    Hozzávalók: 4 csirkemellfilé, 2 alma, 2-2 evõkanál olaj és konyak, 3 dkg vaj, 1-1 teáskanál cukor és mustár, 2 dl tejszín, õrölt bors, só.

  • Paradicsom saláta

    Vöröshagymát kockára vagy karikára vágunk,lesózzuk. Amikor levet kezd engedni, hozzáadjuk a karikára vagy gerezdekre vágott paradicsomot.

  • Saganaki (görög rántott sajt)

    Hozzávalók: 40 dkg kemény sós görög sajt, a panírozáshoz liszt, zsemlemorzsa, tojás, a kisütéshez bõven olivaolaj.

  • Céklasaláta

    Hozzávalók:

    - 4 fej főtt cékla
    - 2 db alma
    - 5 dkg dióbél
    - 1 gerezd fokhagyma
    - 1 tubus majonéz
    - 1 csipet só
    - 1 csipet bors
    - 1 csipet cukor
    - 1 dl citromlé
    - 1 csokor kapor

  • Tejfölös ponty

    Hozzávalók: 1 kg-nyi pontyszelet, 25 dkg gomba, 5 dkg vaj, 2 dl fehérbor, 1 pohár tejföl, 1 ek. liszt, só, Vegeta.

  • Mézes álom

    Hozzávalók: 4 filter Pickwick Hangulatok: Derûs ébredés tea, két tojássárgája, egy kevés méz.

  • Zöld paradicsom eltevése ecetben

    Apró zöldparadicsomot jól megmosunk, azután uborkás üvegekbe töltjük.

  • Fejessaláta leves

    Hozzávalók: 45 dkg burgonya, 2-3 fej saláta külsõ levelei, 2,5 dkg vaj, 6 dl víz, 4 dl tej, 1,5 dl tejszín, tengeri só, csipetnyi õrölt feketebors, csipetnyi szerecsendió.

loading...