2024.04.18. - Andrea, Ilma

Spenóttal töltött csirkemell

Spenóttal töltött csirkemell
Spenóttal töltött csirkemellA spenótot megtisztítjuk, alaposan, levelenként megmossuk, majd apróra vágjuk. A spenótot megpároljuk., majd párolás után kézi mixerrel kicsit összetörjük. A filézett csirkemellet az oldalán bevágjuk, mélyedést, úgynevezett kis zsebet alakítva ki rajta. Megreszeljük a sajtot majd az egyharmadát hozzákeverjük a spenóthoz. Megsózzuk, megborsozzuk, bármilyen fűszert adhatunk hozzá amit szeretünk, majd a húsba töltjük. A megtöltött csirkemelleket egy tepsibe egymás mellé tesszük, olajjal megkenjük a tetejét és megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Ha sajt nélkül készítjük, borssal, majoránnával is megszórhatjuk. Fóliával lefedve kb 30 percig sütjük, majd a fóliát levéve megpirítjuk. Kukoricás rizzsel vagy rizibizivel tálaljuk.

Hozzávalók:

- 4 filézett csirkemell
- 30 dkg spenót
- 15 dkg reszelt sajt
- só
- bors
- olaj
- ízlés szerint fűszerek

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!