2024.04.16. - Csongor

Házi készítésű croissant

Házi készítésű croissant
Házi készítésű croissantA tejben megfuttatjuk az élesztőt és beleteszünk egy kk. cukrot. A többi hozzávalót – a margarin kivételével - beletesszük egy tálba és a végén hozzáadjuk az élesztős, cukros tejet, így összedolgozzuk, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Ezután a tésztát 10 részre vágjuk és 10 gombócot formálunk belőlük. A gombócokat pihentetjük legalább fél óráig meleg helyen. Ezután 2 részre osztjuk, így 5-5 gombóccal dolgozunk tovább. A gombócokat palacsinta formájúra nyújtjuk. Egy palacsinta formát megkenünk olvasztott margarinnal, majd a tetejére helyezünk egy újabb palacsintaformát.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Ezt addig folytatjuk, míg az 5. gombócot is ráhelyezzük, az 5. gombóc tetejét már nem kenjük meg margarinnal, hanem így nyújtjuk ki egy nagy palacsintaformára.

Cikkelyekre vágjuk, belsejébe virslit, szalámifélét, sajtot ízlés szerint tehetünk, de akár töltelék nélkül is felsodorhatjuk a vékonyabb végétől kezdve a vastagabb felé haladva. Vajazott lisztezett tepsibe tesszük, tetejét tojással megkenjük és megszórhatjuk szezámmaggal is.

Hozzávalók:

- 80 dkg liszt
- 2 egész tojás
- 1 kis doboz tejföl
- 1 ek. só
- 1 kk. cukor
- 1 dl olaj
- 5 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 15 dkg margarin
- 1 tojás a kenéshez
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!