A tejet langyosítsd fel, keverd el benne a cukrot, majd futtasd fel benne az élesztőt. Ha felfutott, a liszttel, a tojással és a porcukor nagyobbik részével – 15 dekával -, valamint az olajjal keverd simára, majd tedd félre kelni. Ha megkelt, szedd három egyenlő méretű gombócra – ha esetleg négy réteget szeretnél, akkor négyre, csak arra figyelj, hogy az alapanyagok mennyiségét is növelned kell -, majd nyújtsd ki ezek közül az elsőt, és tedd kivajazott tepsibe.

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Hozzávalók:
35 dkg liszt
20 dkg vaj
15 dkg darált dió
15 dkg baracklekvár
18 dkg porcukor
1 tojás
1 dl tej
0,5 dl olaj
2 dkg kristálycukor
3 dkg élesztő
20 dkg tortabevonó
10 dkg vaj
1 dkg sütőpor
