2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Zserbó recept

Zserbó recept
Zserbó receptElkészítése:
A tejet langyosítsd fel, keverd el benne a cukrot, majd futtasd fel benne az élesztőt. Ha felfutott, a liszttel, a tojással és a porcukor nagyobbik részével – 15 dekával -, valamint az olajjal keverd simára, majd tedd félre kelni. Ha megkelt, szedd három egyenlő méretű gombócra – ha esetleg négy réteget szeretnél, akkor négyre, csak arra figyelj, hogy az alapanyagok mennyiségét is növelned kell -, majd nyújtsd ki ezek közül az elsőt, és tedd kivajazott tepsibe.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A diót, a maradék porcukrot és a baracklekvárt keverd össze, és ennek a felét egyenletesen terítsd szét a tésztán. Ezután jöhet a második réteg tészta, arra a diós keverék másik fele, majd végül a fedlap, a harmadik tészta gombócból nyújtva. Ha mindezzel megvagy, szurkáld meg egy villával a süteményt, majd tedd félre egy órára. Amint letelt, tedd sütőbe, és 180 fokon, körülbelül fél óra alatt süsd készre. A tortabevonót vajjal olvaszd kenhetővé, és terítsd szét a már kész süteményen.

Hozzávalók:
35 dkg liszt
20 dkg vaj
15 dkg darált dió
15 dkg baracklekvár
18 dkg porcukor
1 tojás
1 dl tej
0,5 dl olaj
2 dkg kristálycukor
3 dkg élesztő
20 dkg tortabevonó
10 dkg vaj
1 dkg sütőpor

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!