A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon megfuttatjuk. A zsemlét tejben, vagy vízben megáztatjuk. A darált húst egy tálba rakjuk, ráütjük a tojást, hozzáadjuk a kifacsart zsemlét, a szétzúzott fokhagymát, a kihűlt vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk, majoránnával, pirospaprikával, és egy kanálnyi piros arannyal ízesítjük. Jól összedolgozzuk a masszát. A szalonna szeleteket egy deszkán kiterítjük, majd fonatot készítünk belőle. A szalonna fonat egyik oldalára simítjuk a darált húst, ennek közepére pedig a kolbászt. A hússal két oldalról betakarjuk a kolbászt.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A hússal két oldalról betakarjuk a kolbászt, hogy az a közepére essen, majd az egészet a szalonna fonatba csavarjuk. Alufóliába csomagolva közép meleg sütőbe tesszük. Fél óra múlva az alufóliát szétnyitjuk, és így sütjük szép pirosra a roládot.
Hozzávalók:
- 50 dkg sertés darált hús
- 1 szál gyulai jellegű kolbász
- 45 dkg szeletelt bacon
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 zsemle
- 1 tojás
- só
- bors
- majoránna
- 1 evők. pirospaprika
- 1 evők. Piros Arany
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!