2024.05.13. - Szervác, Imola

Túrós nudli

Hozzávalók:

- 30 dkg liszt
- 15 dkg túró
- 1 tojás
- csipetnyi só
- 3 dkg vaj
- zsemlemorzsa
- fahéj
- 3-4 ek cukor
- eperlekvár
- porcukor
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a villával áttört túrót, a tojást, és apránként annyi vizet adagolunk hozzá, amennyivel puha, lágy tésztát tudunk gyúrni belőle.

Lisztezett munkalapon kb. 2 cm vastagra nyújtjuk, majd egy éles késsel csíkokat vágunk a tésztából. A csíkokat lisztes kézzel hengerré formáljuk, majd a hengereket nagyjából 3 centinként feldaraboljuk.
Egy fazékba vizet forralunk, sót és pár csepp étolajat teszünk bele. Amikor forr, kifőzzük benne a nudlikat, majd leszűrjük.

Egy teflonedényben felolvasztjuk a vajat, rászórjuk a zsemlemorzsát, a fahéjat és a 3-4 evőkanál cukrot. Elkeverjük, és pár percig lassú tűzön pirítjuk, de vigyázzunk, hogy a morzsát ne égessük le. Ebbe a zsemlemorzsás keverékbe forgatjuk a kész nudlikat. Tálaláskor meghintjük porcukorral, és eperlekvárt locsolunk a tetejére.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!