- 1 kacsamell
- 200 g gomba
- 1 lila hagyma
- 50 ml whiskey
- 50 ml balzsam
- ecet
- só
- bors
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A húst sóval és borssal bepácoljuk. Azután egy serpenyőben kis tűzön megsütjük, amíg a bőre ropogósra sül. Kivesszük a serpenyőből, alufóliába csomagoljuk és meleg helyre tesszük.
A serpenyőben levő zsiradékhoz adunk vizet és sót, majd abban pároljuk a felvágott hagymát. Hozzáadjuk a gombát és azt is puhára pároljuk. Hozzáöntjük a whiskey-t és hagyjuk, hogy elpárologjon az alkohol. Végül hozzáadjuk a balzsam ecetet.
Párolt zöldséggel tálaljuk.