- 4 db vastaghúsú paprika
Az olajos-ecetes léhez:
- 3-4 ek 10 %-os ecet
- 1,5 dl víz
- 2 kk só
- 1 tk cukor
- 8 szem fekete bors
- 2 gerezd fokhagyma, szeletelve
- 1 babérlevél
- 3 ek olívaolaj

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A paprikákat grillserpenyőben addig sütjük, míg minden oldaluk fekete nem lesz. A megsült paprikákat csomagoljuk alufóliába 10 percre.
Ezt követően könnyen lehúzhatjuk a paprikák sült héját. A megtisztított sültpaprikáknak távolítsuk el a magjait és az ereit is, majd hosszában egy cm-es csíkokra szeleteljük fel. A paprikacsíkokat tegyük egy tálba.
Az olajos-ecetes lé hozzávalóit keverjük össze és melegítsük fel, majd öntsük a paprikacsíkokra.
1-2 órát hagyjuk összeérni.