2024.03.19. - József, Bánk

Olajos paprikasaláta

Hozzávalók:

- 4 db vastaghúsú paprika

Az olajos-ecetes léhez:

- 3-4 ek 10 %-os ecet
- 1,5 dl víz
- 2 kk só
- 1 tk cukor
- 8 szem fekete bors
- 2 gerezd fokhagyma, szeletelve
- 1 babérlevél
- 3 ek olívaolaj
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A paprikákat grillserpenyőben addig sütjük, míg minden oldaluk fekete nem lesz. A megsült paprikákat csomagoljuk alufóliába 10 percre.

Ezt követően könnyen lehúzhatjuk a paprikák sült héját. A megtisztított sültpaprikáknak távolítsuk el a magjait és az ereit is, majd hosszában egy cm-es csíkokra szeleteljük fel. A paprikacsíkokat tegyük egy tálba.

Az olajos-ecetes lé hozzávalóit keverjük össze és melegítsük fel, majd öntsük a paprikacsíkokra.
1-2 órát hagyjuk összeérni.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!