2024.04.26. - Ervin

Paprikasaláta

Hozzávalók:

- 6-8 db zöldpaprika
- só
- 1 tk cukor
- 1 mk õrölt köménymag
- 3-4 ek 10%-os ételecet
- kb. 5-7 dl víz
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A megmosott paprikákat felkarikázzuk, enyhén besózzuk, és fél órát állni hagyjuk. Utána ráöntünk annyi hideg vizet, ami épp ellepi. Hozzákeverjük a cukrot, a köménymagot és az ecetet. Ha kell, utánaízesítünk. Akkor jó, ha kicsit túlízesítettnek tûnik.

A hûtõbe tesszük néhány órára, de ha van idõ, akár fél napra is, hogy a paprikát minél jobban átjárhassa a salátalé.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!