rss
  • Fekete ribizli pálinka

  • Share on Tumblr

    1/2 l tisztított feketeribizli,1/2 gyökér gyömbér,1/2 vanília,20 kockacukor,1/2 üveg tiszta pálinka.

    loading...

    Az egészet kb. 6 hétig kell állni. Ezután leszûrjük és máris kész a ribizli pálinka. Még egyszerûbben: a ribizlit tegyük bele a pálinkába és hagyjuk állni 3-4 hétig. Szûrjük le.

    Jó italozást!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Szarvasgombás álom

    Hozzávalók: 1 fekete szarvasgomba, 1 fehér szarvasgomba, 5 dl armagnac, 400 g tészta, vaj, 2 ek. tejszín, 5 dkg reszelt parmezán, só és bors.

  • Karfiol leves

    Karfiol levesA vöröshagymát megpucoljuk, és felkockázzuk, majd olajon elkezdjük dinsztelni. Ha félig átdinsztelődött, hozzáadjuk a megpucolt, feldarabolt sárgarépát és gyökeret is. Így is dinszteljük kicsit, utána pedig felöntjük vízzel. Addig amíg dinsztelődnek a zöldségek, megtisztítjuk a karfiolt, és rózsáira szedem. A nagyon nagy rózsákat 2-3 részre vágjuk. Így tesszük bele a lébe a karfiolt. Annyi vízzel engedjük fel, hogy bőven ellepje a karfiolt, de ha kész lesz a leves, akkor se legyen túl híg, mivel ebbe a levesbe semmilyen tésztabetét nem kell. Így csak a zöldségek adják a sűrűségét.

  • Kebab roston

    Hozzávalók: 50 dkg sertéscomb v. dagadó, 30 dkg marhahús, 4 garazd fokhagyma, fél fej hagyma, só, bors, borsikafû, késhegynyi szódabikarbóna, olaj.

  • Keksztekercs kicsit másképp

    Keksztekercs kicsit másképpA háztartási keksz felét ledaráljuk, másik felét kisebb darabokra törjük. A vizet egy lábasba öntjük, a porcukrot, a kakaót és a margarint hozzáadjuk, kevergetve 5-6 percig főzzük. A tűzről lehúzzuk, a rummal ízesítjük, a kétféle kekszet belekeverjük. Egy őzgerincformát alufóliával kibélelünk (én csak fóliába szoktam csavarni), a kekszes masszát elsimítjuk benne. Amikor kihűlt, 2-3 órára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen. Tálaláskor vágódeszkára borítjuk, az alufóliát lehúzzuk róla, és a keksztekercset kisujjnyi vastagon felszeleteljük.

  • Sajtos-bundás hús

    Hozzávalók: 8 szelet sertéskaraj (csont nélkül), liszt, 2 tojás, 10 dkg trappista sajt reszelve, só, olaj a sütéshez;

  • Tojásos-sonkás rakott tészta

    Tojásos-sonkás rakott tésztaA tésztát sós vízben kifőzzük. Csak 3-4 percig főzzük, nem kell teljesen megfőnie. Miután leszűrtük, kevéske olajjal keverjük át, hogy ne tapadjon össze felhasználásig. A tojásokat keményre főzzük. A gépsonkát kockára vágjuk. Elkészítjük a besamel mártást: a vajat serpenyőben felolvasztjuk, majd a lisztet hozzáadva világos aranyszínűre pirítjuk (rántást készítünk), majd a tűzről levonva apránként hozzáadjuk a forró tejet. Mindig csak egy keveset, hogy ne csomósodjon. Célszerű a fakanalat habverőre cserélni. Sóval, frissen reszelt szerecsendióval és őrölt fehérborssal ízesítjük.

  • Sarokház

    Egyszerû piskóta: 6 db tojás, 15 dkg liszt, 17,5 dkg cukor, 2,5 dkg kakaó, só, pici margarin.

  • Csokitorta körtével

    Hozzávalók: 1 kg körte, 13 dkg liszt, 12 dkg cukor, 2 evõkanál kakaó, 1/2 csomag sütõpor, 1/4 teáskanál szódabikarbóna, 15 dkg sütõmargarin, 2 csomag vaníliás cukor, 2 db tojás, 1 dl tejszín.

  • Takarékos linzer

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg zsír, 20 dkg porcukor, 1 csomag sütõpor, 1 dkg õrölt fahéj, 1 csomag vaníliás cukor, csipet só, 3 cl rum. A töltelékhez: 10 dkg darált dió, 5 dkg kristálycukor, 20 dkg szilvalekvár.

  • Édeskés babsaláta

    Hozzávalók: 30 dkg szárazbab, 2 fej hagyma, 2 db sárgarépa, 1 nagy paradicsompüré konzerv, 1 ek cukor, 1 kk só, fél csokor petrezselyem, vegeta.

  • Citromos pulykamell

    A pulykamell szeleteket kikloffoljuk, és vajon megpiritjuk a hús mindkét oldalát. Majd a tejszínt felmelegítjük, hozzáadunk cukrot, és citromlevet.

  • Sajtos szalagtészta csõben sütve

    Hozzávalók: 30 dkg zöld szalagtészta, 2 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek vaj, 45 dkg darált hús, 20 dkg paradicsompüré, 1,5 dl vörösbor, 2 babérlevél, 1 tk provence-i fûszer, só, bors, késhegynyi majoranna, kevés szerecsendió, 12 dkg reszelt sajt.

  • Húsos rakott csõtészta

    Hozzávalók: 25 dkg csõtészta, 40 dkg darált hús, 1 kis fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, kevés olaj, 1 paradicsompüré, só, oregánó, 15 dkg reszelt parmezán sajt.

  • Somogyi kelt fánk

    Hozzávalók: 1,5 kg liszt, 1-2 l tej, 2 dkg élesztõ, 2 tojás, 2 kanál cukor, kevés olaj.

  • Cindarella

    Hozzávalók: 2cl kókuszszirup, 1cl grenadine, 8cl ananászlé, 8cl narancslé, 2cl tejszín.

  • Gyümölcsös túrótorta sütés nélkül

    Hozzávalók: 75 dkg túró, 3 dl tej, 6 kiskanál étkezési zselatin, 30 dkg cukor, 20 dkg margarin.

  • Paradicsomleves sajttal

    Hozzávalók: 10 dkg trapista sajt, 8 dl paradicsomlé, 2 ek. olívaolaj, 1 ek. liszt, 1 kávéskanál fûszerpaprika, só, cukor.

  • Vinaigrette mártás

    Hozzávalók: 80 ml olivaolaj (extraszûz), 2 ek borecet, 1 tk só, 1 késhegynyi feketebors (frissen õrölt).

  • Alföldi leves

    Hozzávalók: 30 dkg sertéshús, 1 fej hagyma, 2 ek olaj, 25 dkg burgonya, 1 liter erõleves, (kockából), 2 dl tejföl, liszt, 2 fõtt tojás, 1/2 cs zöldpetrezselyem, 1/2 citrom leve, 2 babérlevél mustár, só, bors.

  • Csokis-kókuszos keksz

    Hozzávalók: 1 és 2/3 pohár (250 ml-es) liszt, 1 teáskanál sütõpor, 0,5 teáskanál szódabikarbóna, 1 csipet só, 20 dkg margarin, 3/4 pohár barna cukor, 1/3 pohár kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 tojás, 2 tábla tejcsokoládé, 1 pohár kókuszreszelék, 1 pohár durvára összetört dió.

loading...