2024.04.20. - Tivadar

Görögös csirke

Hozzávalók:

- 2 csirkemell
- 4 alsócomb
- 4 szárny
- 1 közepes cukkini
- 4 nagy burgonya
- 4 paradicsom
- 5 db lilahagyma
- 2-3 zöldpaprika
- margarin
- étolaj
- gyros fûszerkeverék
- magyaros fûszerkeverék
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A húsokat megtisztítva, feldarabolva (a mell felét még félbevágva) egy tálba összekeverjük az olajjal elkevert gyros fûszerrel, és legalább egy órát állni hagyjuk, miközben többször átforgatjuk.

A zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk, a krumplit és a hagymát negyedeljük, és jól megszórjuk magyaros fûszerkeverékkel, ezt is állni hagyjuk kicsit. A gáztepsit (34x32) vastagon kikenjük a margarinnal, majd szépen elrendezzük benne a húsdarabokat a zöldségekkel együtt. A tepsi sarkaiba és a husokra is tördeljünk még egy kis margarint.
Alufóliával lefedve kb. 1 órát sütjük, kezdetben nagy, késõbb közepes lángon.

1 óra elteltével fólia nélkül még 10-15 percet süssük, hogy szép pirult színt kapjon. Közben lehet locsolgatni a finom fûszeres lével.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!