2024.05.13. - Szervác, Imola

Tésztával töltött hústekercs

Hozzávalók:

- 50 dkg darált hús
- 30 dkg szarvacskatészta
- 45 dkg bacon
- 1 db tömlõs sajtkrém
- 20 dkg tejföl
- 1 fej vöröshagyma
- 1 zöldpaprika
- só
- bors
- petrezselyemzöld
- 1 teásk. pirospaprika
- olaj
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A hagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, és a feldarabolt zöldpaprikát. Sózzuk, borsozzuk, és kevergetve addig pirítjuk, míg zsírjára sül.

Lehúzva a tûzrõl beleszórjuk a pirospaprikát, és az apróra vágott petrezselyemzöldet. A tésztát sós vízben a szokott módon kifõzzük. Közben egy tálban összekeverjük a tejfölt a sajtkrémmel, és a leszûrt tésztát megforgatjuk benne.

Egy õzgerincformát vékonyan kiolajozunk, és a bacon szeletekkel kibéleljük úgy, hogy az oldalán lelógjanak a szélei. Belekanalazzuk a húsos massza felét, erre tesszük a tésztát, majd a húsos massza másik felét rápúpozzuk.

A bacon lelógó széleit felhajtjuk, beborítjuk vele a tölteléket. Az õzgerincet egy üres tepsibe állítjuk, mert sütés közben ki fog sülni zsiradék, így abba fog kifolyni, és nem marad "csoda" a sütõnkben. 180 fokra elõmelegített sütõben 30 percig sütjük. Sütés után kell várni, azonnal nem szeletelhetõ. Nyáron friss salátával, télen párolt zöldséggel fogyaszthatjuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!