- 4 db csirkemellfilé
- 20 dkg gomba
- 20 dkg trappista sajt
- 1 fej vöröshagyma
- 4 szelet bacon
- 5 dkg vaj
- 1 fej lilahagyma
- só
- õrölt fehérbors
A panírozáshoz:
- finomliszt
- tojás
- zsemlemorzsa
A sütéshez:
- olaj

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A csirkemelleket kinyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk. A vöröshagymát apróra vágjuk. A gombát felszeleteljük. A lilahagymát vékony szeletekre vágjuk. A sajtot lereszeljük.
A vajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, míg a levét elfövi. Még melegen belekeverjük a sajtot.
A csirkemellekre teszünk 1-1 szelet bacont, majd a gombás tölteléket és 2 szelet lilahagymát. A húst összehajtjuk, bepanírozzuk és bõ olajban közepes lángon kisütjük.