2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Sajttal, gombával töltött rántott szelet

Hozzávalók:

- 4 db csirkemellfilé
- 20 dkg gomba
- 20 dkg trappista sajt
- 1 fej vöröshagyma
- 4 szelet bacon
- 5 dkg vaj
- 1 fej lilahagyma
- só
- õrölt fehérbors

A panírozáshoz:

- finomliszt
- tojás
- zsemlemorzsa

A sütéshez:

- olaj
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A csirkemelleket kinyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk. A vöröshagymát apróra vágjuk. A gombát felszeleteljük. A lilahagymát vékony szeletekre vágjuk. A sajtot lereszeljük.

A vajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, míg a levét elfövi. Még melegen belekeverjük a sajtot.

A csirkemellekre teszünk 1-1 szelet bacont, majd a gombás tölteléket és 2 szelet lilahagymát. A húst összehajtjuk, bepanírozzuk és bõ olajban közepes lángon kisütjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!