rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Olasz zöldbab leves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    - 5 dkg füstölt szalonna
    - 1 vöröshagyma
    - 1 sárgarépa
    - 1 szál petrezselyemgyökér
    - 0,5 zeller
    - 3 paradicsom
    - 5 dkg kelkáposzta
    - 10 dkg zöldbab
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 1 kis csokor bazsalikom
    - 5 dkg rövid csõtészta
    - só, fehér bors
    - 10 dkg reszelt parmezán

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Hozzávalók:

    A szalonnát kis kockákra vágjuk, és kisütjük. Hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Együtt pároljuk 1-2 percig. Hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert és paradicsomot. Sózzuk, õrölt fehér borssal és finomra vágott bazsalikommal fûszerezzük.

    Rövid ideig pároljuk, majd hozzáadjuk az aprított kelkáposztát és zöldbabot és felöntjük vízzel. Lassú tûzön puhára fõzzük, az utolsó néhány percre beletesszük a tésztát is. Reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Bodzaturmix

    Hozzávalók: 0,5 liter bodzalé, 1 liter tej, 2 citrom leve, 10 dkg cukor, õrölt fahéj.

  • Algíri krumpli

    Aki szereti a különleges ételeket, az próbálja ki ezt az arab köretet.

  • Francia karalábé

    Hozzávalók: 8 fej zsenge karalábé, 5 dkg vaj, 1 dl tejföl, 1 tojássárgája, só, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Csokis-narancsos muffin

    Csokis-narancsos muffinA lisztet, a kakaót és a sütőport összekeverjük. Egy másik tálban a puha vajat és a cukrot habosra keverjük, hozzáütjük a két tojást és jól eldolgozzuk. Ráöntjük a lisztre, elkeverjük, akkor jó, ha levegős. Belereszeljük a narancs héját, majd a narancsot kettévágva belefacsarjuk a levét is. Ekkor jöhet a szegfűszeg vagy a fahéj, ha kell. Ha a narancslétől túl lágy a tészta, kis lisztet teszünk még bele. Apróra daraboljuk a csokit, és hozzákeverjük az egészhez. A muffinpapírokat beletesszük a formába, és kb. háromnegyedig töltjük tésztával.

  • Áfonyás-fehércsokis keksz

    Hozzávalók: 5 dkg vaj vagy margarin, 15 dkg liszt, 1,5 teáskanál sütõpor, 1 teáskanál õrölt fahéj, 9 dkg cukor, 1,2 dl zsíros tej, 12 dkg friss áfonya, 1/2 börge tört fehér csoki.

  • Egyszerû tejfölös pogácsa

    Langyos tejben 2 dkg élesztõt 2 dkg cukorral felfuttatunk. 50 dkg lisztet 10 dkg zsírral jól elmorzsolunk.

  • Sertéssült rizzsel

    Hozzávalók:

    50 dkg sertéscomb, 3 evõkanál olaj, 1 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál szójaszósz, csipetnyi pirospaprika; az ananászos rizshez: 40 dkg ananász, 1 hagyma, 5 dkg thai rizs, 2 evõkanál olaj, 1 gerezd fokhagyma, csipetnyi cukor, 3 dl tej, 10 dkg kókuszreszelék, 5 dkg mogyoró, 1 kávéskanál koriandermag, õrölt bors

  • Tojásból készült saláta

    Tojásból készült salátaA tojásokat keményre főzzük, majd megtisztítjuk és vékony karikákra vágjuk. A majonézt simára keverjük a tejföllel, a paradicsomlével, a megtisztított és szétzúzott fokhagymával, a fűszerekkel, és belekeverjük a megmosott, letisztított és vékony karikára vágott zöldhagymát a zöldjével együtt. A tojáskarikákat a mártásba forgatjuk, és hűtőbe rakva egy órán át érleljük. A salátát megmossuk, leveleire tépkedjük, megszárítjuk, majd laskára vágva szintén hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a majonézes tojássalátába belekeverjük a fejes salátát.

  • Bundázott sonka

    Hozzávalók: 5 kg füstölt sonka, 4 tojás, 10 dkg mustár, 5 dkg zsemlemorzsa.

  • Falatkák kétféle sajttal

    Hozzávalók: 4 kifli, 10 dkg vaj, 15 dkg gouda sajt, 15 dkg ementáli sajt, 1 kisebb jégretek, 20 dkg nagyon apró csemegeuborka.

  • Mézes-citromos csirke (diétás)

    Hozzávalók:

    2 csirkecomb, 1 csirkemell, 3 evõkanál méz, 1 citrom leve, 3 sárgarépa, víz, szójaszósz, só, gyömbér, kurkuma, sáfrányos szeklice

  • Cukkinis-sonkás rakott tészta

    Hozzávalók: 60 dkg cukkini, 25 dkg tészta (penne vagy csiga), 2 dl tejföl, 2 tojás, 15-20 dkg gépsonka, 10 dkg sajt, só, bors, 5 dkg vaj.

  • Sok vagyok

    Bíró Lajos a magyar gasztronómia vérbeli fenegyereke, nagyszájú, okos és szórakoztató. Igazi "szakma-narkós", a legtrendibb séfek izgága doyenje, és bár õ ezt kikéri magának - bevallja, hogy nagyon élvezi.

  • Zöldséges spagetti fetával

    Hozzávalók: 40 dkg spagetti, 2 piros paprika, 20 dkg kiszemû paradicsom, 1 hagyma, 10 dkg feta sajt, só, frissen õrölt bors, 1 pohár száraz fehérbor, 2 teáskanál ételízesítõ, 2 evõkanál vaj, 5 dkg fekete olajbogyó, bazsalikomlevelek a díszítéshez.

  • Adventi muffin

    Hozzávalók: 20 dkg aszalt sárgabarack, 5 dkg mazsola, 3 evõkanál barackpálinka, 12,5 dkg vaj, 10 dkg cukor, 25 dkg liszt, fél csomag sütõpor, fél mokkáskanál õrölt fahéj, fél mokkáskanál mézeskalács fûszerkeverék, 2 tojás, 1 evõkanál méz, fél dl tej.

  • Töltött metélt

    Hozzávalók: 25 dkg metélt száraztészta, 30 dkg gomba, 4 dl tejföl, 5 dkg füstölt szalonna, 3 tojás, 2 evokanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 evokanál finomliszt, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál Vegeta, 1 csapott mokkáskanál törött bors, ízlés szerint só;

    A tepsihez 2 dkg margarin és 2 evokanál zsemlemorzsa;

  • Brassói aprópecsenye

    Hozzávalók: 1,5 kg sertés szûzpecsenye, 10 dkg zsír, 8 dkg füstölt szalonna, 1 dkg fokhagyma, csipetnyi só, törött bors, burgonya.

  • Juhtúrós csusza kaporral

    Durillo fodros nagykocka tésztát bõ, sós vízben kifõzzük. Lecsurgatjuk, meglocsoljuk a füstölt szalonna kisült zsírjával és tepertõjével, összekeverjük 25 dkg juhtúróval és egy kevés finomra vágott kaporral. Tejföllel tálaljuk.

  • Almás-diós zellersaláta

    Hozzávalók: 40 dkg zellergumó, só, 1 evõkanál cukor, 1 citrom, 3 nagyobb alma, 1 dl majonéz, 1 evõkanál fehérbor, 1-2 evõkanál tejszín, 4 dkg tisztított dióbél, 8 dkg piros vagy fekete szõlõ.

  • Vesztfáliai töltött sertésdagadó

    A dagadót kicsontozzuk, hegyes késsel a közepén szétnyitjuk. Szeleteljünk fel szép almákat, keverjük össze kimagvalt aszalt szilvával, adjunk hozzá kevés reszelt citromhéjat, egy kupica rumot és kevés zsemlemorzsát.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...