2024.03.29. - Auguszta

Olasz zöldbab leves

Hozzávalók:

- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 vöröshagyma
- 1 sárgarépa
- 1 szál petrezselyemgyökér
- 0,5 zeller
- 3 paradicsom
- 5 dkg kelkáposzta
- 10 dkg zöldbab
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis csokor bazsalikom
- 5 dkg rövid csõtészta
- só, fehér bors
- 10 dkg reszelt parmezán
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók:

A szalonnát kis kockákra vágjuk, és kisütjük. Hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Együtt pároljuk 1-2 percig. Hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert és paradicsomot. Sózzuk, õrölt fehér borssal és finomra vágott bazsalikommal fûszerezzük.

Rövid ideig pároljuk, majd hozzáadjuk az aprított kelkáposztát és zöldbabot és felöntjük vízzel. Lassú tûzön puhára fõzzük, az utolsó néhány percre beletesszük a tésztát is. Reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!