- 1 kg krumpli - hámozva, kockákra aprítva
- 15 dkg paradicsompüré
- 1/2 dl olaj
- 4-5 dkg liszt
- 1 zeller
- 2 babérlevél
- kb. 1 teáskanál õrölt pirospaprika
- kb. 1 teáskanál õrölt kömény
- 1 kis vöröshagyma - finomra aprítva
- 2-3 evõkanál cukor - ízlés szerint
- só
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A krumplit felteszem fõni annyi vízben, hogy kb. 1 ujjnyira ellepje. Sózom, beledobom a zellert és a babért, puhulásig fõzöm.
Közben az olajból és lisztbõl zsemleszínû rántást készítek, beledinsztelem a vöröshagymát, majd meghintem pirospaprikával, felengedem kb. 4 dl vízzel, elkeverem.
Ha a krumpli megpuhult, hozzákeverem a paradicsompürét, és berántom a fõzeléket. Ízesítem további sóval, cukorral, õrölt köménnyel, még néhány percig lassan fõzöm.
Tálalásnál bármilyen ízlés szerinti feltétet adhatunk hozzá.