2024.04.26. - Ervin

Szedres piskóta

Hozzávalók:

- 5 db tojás
- 6 evõkanál kristálycukor
- 1 db citrom
- 1 db narancs
- 6 evõkanál liszt
- 3 púpozott evõkanál kakaópor
- 1 evõkanál olaj
- 1 csomag hidegen kikeverhetõ pudingpor
- 2 dl tej
- méz
- 6 dl tejszín
- 30 dkg szeder
- 1 db vaníliarúd
- 2 evõkanál zselatin
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjéket 2 evõkanál kristálycukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgáját 4 evõkanál kristálycukorral kikeverjük, citrom- és narancshéjat reszelünk bele, majd a fehérjébõl vert kemény habhoz adjuk. Óvatos mozdulatokkal összedolgozzuk, hozzáadjuk a lisztet és a kakaót is. 1 evõkanál olajjal, és ugyanennyi vízzel lazítjuk a masszát.

Egy tepsit kibélelünk alufóliával, megkenjük vízzel és olajjal, majd egyenletesen eloszlatjuk benne a tésztát. Elõmelegített sütõben 170°C fokon 15 perc alatt készre sütjük a piskótát.
Amíg a tészta sül, elkészítjük a szederkrémet. A pudingport a tejjel csomómentesen elkeverjük, ízlés szerint mézzel édesítjük. 3 dl tejszínnel dúsítjuk a krémet, és hozzákeverjük a szedret.

A mártáshoz 3 dl tejszínt felforralunk, hozzáadjuk a vaníliarúd belsejét és pár csepp mézet, valamint néhány levél citromfüvet aprítunk bele. A zselatint vízzel kikeverjük, a forrásban levõ mártáshoz öntjük, és újraforraljuk.

Az elkészült piskótatésztát még melegen konyharuhába tekerjük, majd ha kihûlt, beletöltjük a szederkrémet. Hûtõben egy órán keresztül dermesztjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!