rss
  • Borsos tokány

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 kg sertéslapocka, 10 dkg füstölt szalonna, 15 dkg hagyma, 1 tk só, 1+1 tk õrölt feketebors, 3-4 ek olaj, 3 gerezd fokhagyma.

    loading...

    A húst megmosom, leszárítom és tokánycsíkokra vágom. A szalonnát úgyszintén, majd az olajban kisütöm. Rádobom az apróra vágott hagymát és aranysárgára párolom.

    Megsózom és ráteszem az elsõ teáskanál borsot. Kevergetem, majd lefedem és kis lángon párolom. Mikor félpuha, beleteszem a szétnyomott fokhagymagerezdeket és a bors másik felét, majd fedõ alatt készre párolom.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Lecsóval töltött borda

    Hozzávalók:

    - 4 szelet kicsontozott sertésborda
    - liszt
    - zsiradék

    Töltelékhez:

    - 20 dkg lecsó
    - 5 tojás
    - 10 dkg füstölt szalonna

    Tálaláshoz:

    - paprikamártás

  • Leves zabpehelybõl

    Hozzávalók: 4 kisebb vöröshagyma (hold alakúra vágva), 1 csésze zabpehely (serpenyõben megpirítva), tengeri só, 1 ek. kukoricaolaj, Szójaszósz.

  • Angol csokis keksz

    Hozzávalók: 50 dkg margarin, 40 dkg dara, 40 dkg rétesliszt, 20 dkg sima liszt, 2 dl tej, 4,5 dkg élesztõ, 3 kávéskanál porcukor, csipet só, 1-2 tábla csokoládé felkockázva.

  • Lángos medvehagymásan

    Lángos medvehagymásanA tejet meglangyosítjuk, majd a felébe belekeverünk egy pici cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Letakarva pár perc alatt felfuttatjuk.Tálba tesszük a lisztet és a sót, összekeverjük. A közepébe mélyedést csinálunk, belekanalazzuk az olajat, beleöntjük a maradék tejet, a felfuttatott élesztőt, a langyos víz felét és az apróra vágott medvehagymát. Fakanállal elkezdjük keverni, és a maradék vizet apránként hozzáöntjük. Vigyázzunk, hogy a tészta ne legyen se túl kemény, se túl lágy. Ezután jól kidagasztjuk, majd kelesztőtálban kb. 1 óra alatt megkelesztjük.

  • Szalonnás pulyakmáj

    Hozzávalók: 50 dkg pulykamáj (szív nélkül), 10 dkg füstölt szalonna, 1 csokor zöldhagyma (szárával együtt), 1 kupica konyak, 1 dl vörösbor, 2 dl tejföl, csipetnyi pástétomfûszer, kedvünk szerint só és törött fekete bors.

  • Blenheim

    Shakerben összerázzuk, és jéggel félig töltött pohárba szûrjük.

  • Gombás, tejfölös ponty

    Hozzávalók: 1,5, 2 kg-os ponty, 15 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 kanál liszt, 2 dl tejföl, 1 dl fehérbor, vaj, só, bors.

  • Hagymaleves

    HagymalevesA hagymát megpucoljuk, apró kocákra vágjuk, bő olajon üvegesre pirítjuk. Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje a hagymát és fedő alatt addig főzzük, hogy jól megpuhuljon. Amikor ez megvan beletesszük a leveskockákat, a sót ,borsot, felengedjük vízzel, megvárjuk míg felfő és beletesszük a tejszín. Mikor ezzel is felforr, beleszórjuk a reszelt sajtok egy részét. Jól elkeverjük, hogy ne álljon össze benne. Közben míg levesünk forr, elkészíthetjük a kenyér kockákat. Ha kész a leves, pirított kenyérkockákkal és a maradék sajttal tálaljuk.

  • Borsós sertésszelet

    Sertés karajszeleteket lisztbe forgatunk, majd zsírban hirtelen átsütjük. A maradék zsírban a zöldborsót (30-40 dkg) megforgatjuk, borssal, sóval, pici cukorral megszórjuk, felöntjük vízzel.

  • Paprikás burgonya

    8-10 burgonyát meghámozunk, megmossuk s apró kockákra vágjuk.

  • Fogasszelet túrótésztával

    Hozzávalók: 70 dkg fogasfilé, 30 dkg gomba, 20 dkg zsír, 30 dkg liszt, 2 dkg só, 5 g õrölt bors, 1 csomó petrezselyemzöld, 1,5 dl tejszín.

    Hozzávalók a tésztához: 30 dkg túró, 30 dkg vaj, 15 dkg liszt, 1 db tojás, 1 dkg só.

  • Tárkonyos raguleves

    A tisztított és kockákra vágott vegyes leveszöldséget 1 fej finomra vágott vöröshagymával, 40 dkg szintén kockákra vágott sertéshússal félig puhára pároljuk.

  • Túrós rétes

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    - 1 csomag hatlapos réteslap

    Töltelékhez:

    - 1 kg sovány vagy félzsíros tehéntúró
    - 200 g porcukor
    - 30 g puha vaj
    - 2 egész tojás
    - 2 tojássárgája
    - 50 g mazsola
    - reszelt citromhéj
    - 100 g zsemlemorzsa
    - 100 g porcukor a szóráshoz

  • Laskagomba leves

    Hozzávalók: 50 dkg laskagomba, 1 vöröshagyma, fél szál póréhagyma, só, bors, 1 liter húsleves, 1 sárgarépa, 1 fehérrépa, 3 evõkanál vaj.

  • Rakott keksz

    Hozzávalók:

    - 60-70 dkg szögletes háztartási keksz
    - 2 nagy pohár tejföl
    - 9 púpos evõkanál cukor
    - 3 csomag vaníliás cukor
    - 1 evõkanál kakaópor
    - 1 evõkanál rumaroma
    - 1 evõkanál vanília-aroma

  • Kapros cukkini

    Hozzávalók: fél kg cukkini, fél csomó kapor, 2 ek vaj, 1 ek cukor, só, õrölt feketebors.

  • Vaníliás Hókifli

    Hozzávalók:

    30 dkg liszt, 10 dkg õrölt mandula vagy dió, 5 dkg cukor, 2 cs. vanília cukor, 15 dkg vaj, 10 dkg porcukor.

  • Karalábé krémleves

    Hozzávalók: 1 fej karalábé, 1 ek olaj, 1 ek liszt, 1 mk só.

  • Vörösboros pulykacomb

    Hozzávalók:

    - 2 db pulyka alsócomb
    - 2-3 kk pulykafûszer
    - 5 dl vörösbor

  • Omega-3 szakácskönyv

    Azt már egyre többen tudják, hogy az emberi szervezetnek szüksége van omega-3 zsírsavra.

loading...