rss
  • Görög húsvéti leves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 bárány máj, tüdõ, szív, 10 dkg rizs, 5 dkg vaj, 2 hagyma, 2 tojássárgája, 1 citrom, 1 csokor kapor, bors, só.

    Megmossuk a belsóségeket, és nagyméretû fazékba feltesszük fõni. Lehabolás után belekeverjük a citromlevet, fûszereket, és még fél órát fõzzük. Utána eltávolítjuk a belsõségeket, és feldaraboljuk õket.

    A hagymát felkarikázzuk, megpirítjuk a vajon, hozzáadjuk a húst, kaprot, borsot, rizst, felöntjük a húslével, és addig fõzzük, amíg a rizs puha nem lesz. A tojást, citromlevet összekeverjük és ráöntjük a levest.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tatáros melegszendvics

    Hozzávalók: pirítós, tatár, reszelt sajt.

  • Dinnye finomság

    Összetevõk kekszes keverék: 1/2 kg darált háztartási keksz, 20 dkg porcukor, 1 cs margarin, 1 kevés tej, hogy a massza összeálljon.

  • Pikáns szilvamártás

    Hozzávalók: 50 dkg szilva, 5 dkg barna cukor, 3ek olivaolaj, 1dl konyak, 5-6 levél citromfû, gyömbér, szegfûszeg, garam masala, só, fehérbors.

  • Sajtos rántott zöldpaprika

    Hozzávalók: 50 dkg húsos, vastag zöldpaprika, 2 db egész tojás, 5 dkg liszt, 10 dkg zsemlemorzsa, 5 dkg reszelt parmezán sajt, 1 mk só, 1 mk törött fekete bors, 1 gerezd fokhagyma.

  • Almás-hagymás rostélyos

    Almás-hagymás rostélyosA húst kiklopfoljuk , sózzuk, borsozzuk. Felforrósított olajon, fedő nélkül jól átsütjük. Egy tányérra félretesszük. Közben a megtisztított hagymát felkarikázzuk, az olajon, amiben a hús sült, kicsit megforgatjuk, majd erre ráhelyezzük a lehámozott, és körülbelül fél cm- re vágott almaszeleteket. Erre rakjuk a sült marhahúst, és csak annyit sütjük, (most már fedő alatt, közben csak rázogatva) míg a hagyma, és az alma egy kicsit barnásra puhul, és pirul. Párolt, hagymás- vegetás rizzsel tálalom. Köretnek kitűnők hozzá a nyers almaszeletek.

  • Bodzalekvár

    A bodzát, gyorsan megtisztíthatjuk, ha vizet öntünk rá, s a gyümölcsfürtöket egy villa fogai között áthúzzuk, így a bogyók lepattannak, nem sérülnek meg, és az ujjunk hegye sem lesz lila.

  • Farvli (tarhonya)

    Hozzávalók: 1 tojás, 1 csésze liszt, só, kevés víz, 2 kanál olaj, kb. 2 dl húsleves.

  • Majoránnás véres hurka

    Hozzávalók: 1 kg tokaszalonna, 6 zsemle, 1 kg fejhús, 30 dkg rizs, 5 dl tej, 2 dkg majoránna, 1 kávéskanálnyi szárított borsikafû, 1 dkg törött feketebors, 1 liter disznóvér, só;

  • Tormamártás

    Hozzávalók: 2 dl tej, 2 dkg vaj, vagy margarin, 1 ek liszt, 2 ek reszelt torma, 1 ek citromlé, 1 ek cukor, pici só.

  • Szegedi fánk

    Hozzávalók: liszt 1 kg, élesztõ 5 dkg, só 1 késhegynyi, tej 2 dl, vaj 15 dkg, tojássárgája 8 db, porcukor 4 dkg, tej 2 dl.

  • Káposztás galuska

    Hozzávalók: 40 dkg vöröskáposzta, 2 tojás, 2 evõkanál búzadara, 3-4 evõkanál liszt, 2 evõkanál olaj, 1 púpozott teáskanál só, 1 teáskanál kristálycukor, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 mokkáskanál sütõpor, 1 mokkáskanál csombor.

  • Sajtleves

    Hozzávalók:

    - 30 dkg camembert sajt
    - 40 dkg zöldség
    - sárgarépa
    - kisebb zeller
    - karalábé
    - 4 dl húsleves
    - fokhagyma
    - petrezselyem
    - 5 szelet barna kenyér
    - vaj
    - liszt
    - bors
    - só

  • Borjúszelet paprikásan

    1 kiló borjúhúst bõrétõl megtisztítva, szeletekre vágunk, besózzuk s mindegyik szeletre egy csipetnyi paprikát szórunk. Egy lábosban 10 deka apró kockára vágott szalonnát sütünk s szûrõkanállal egy tányérra kiszedjük s meleg helyre félretesszük.

  • Vörösbormártás salottahagymával

    Hozzávalók: 3 db salottahagyma, 2 evõkanál vaj, 2 dl húsleves, 4 velõs csont, 2 dl vörösbor, 3 evõkanál nagyon tömény borjú-alaplé, 3 dkg vaj, só, õrölt fekete bors, 1 evõkanál vágott petrezselyem;

  • Francia rakott krumpli recept

    Hozzávalók: 1 kg krumpli megfõzve, felkarikázva, 3 tojás, 3 fõtt tojás, 3 dl tejföl, só, bors, szerecsendió, vaj, zsemlemorzsa.

  • Ázsiai sült burgonya

    Hozzávalók: 1 kg héjában fõtt burgonya, 25 dkg tisztított földimogyoró, 2 dl tejszín 2 gerezd fokhagyma, 1 késhegynyi szerecsendió reszelék, 5 dkg vaj vagy margarin, 1 húsleves kocka, só ízlés szerint törött bors, 1 evõkanál kb. 10 dkg mazsola.

  • Hawaii tekercs

    Hozzávalók: 8 vékony, nagy szelet gépsonka, 8 vékony szelet ömlesztett sajt, 4 karika ananászbefõtt, 2 db egész tojás kevés liszt, valamint zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Csokis kókuszkocka

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    - 400 g finom liszt
    - 250 g margarin
    - 7 tojássárgája
    - 1,5 csomag sütõpor
    - 150 g porcukor
    - fél dl tej
    - 4 evõkanál kakaópor
    - magozott meggy

    Krémhez:

    - 200 g kókuszreszelék
    - 200 g kristálycukor
    - 7 tojásfehérje

    A tetejére:

    - 100 g étcsokoládé
    - fél dl rum

  • Csirkecomb Frank módra

    Hozzávalók: 4 szép csirkecomb, 2 evõkanál mazsola, 5 dkg reszelt rokfort, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek konyak, 1 tojássárga, 1 mk törött fehér bors, 1 ek zsemlemorzsa, 1 ek tejföl, ízlés szerint só.

  • Házi vermut

    Hozzávalók: 1/2 liter vörösbor, 2 deciliter rum, 15 deka cukor,, szagosmüge, fehérürömfû, 3 deci víz.