rss
  • Görög húsvéti leves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 bárány máj, tüdõ, szív, 10 dkg rizs, 5 dkg vaj, 2 hagyma, 2 tojássárgája, 1 citrom, 1 csokor kapor, bors, só.

    loading...

    Megmossuk a belsóségeket, és nagyméretû fazékba feltesszük fõni. Lehabolás után belekeverjük a citromlevet, fûszereket, és még fél órát fõzzük. Utána eltávolítjuk a belsõségeket, és feldaraboljuk õket.

    A hagymát felkarikázzuk, megpirítjuk a vajon, hozzáadjuk a húst, kaprot, borsot, rizst, felöntjük a húslével, és addig fõzzük, amíg a rizs puha nem lesz. A tojást, citromlevet összekeverjük és ráöntjük a levest.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Diós almasaláta

    Hozzávalók: 3 szem alma, 6 dkg darált dió, 1 ek citromlé, 2 ek porcukor.

  • Rakott medvehagyma

    Hozzávalók: 70 dkg medvehagymalevél, 6 evõkanál zsemlemorzsa, 10 dkg margarin, 20 dkg gomba, 10 dkg sárgarépa, 2 dl tejföl, 5 dkg trappista sajt, 4-5 ek. olívaolaj, só, bors, petrezselyem ízlés szerint.

  • Paksi dunai halászlé

    Hozzávalók: 1 kg ponty, 15 dkg hagyma, 5 dkg házipaprika, 2 dkg só, 2-3 cseresznye paprika, 4 adag gyufatészta.

  • Tiramisu banánosan

    Hozzávalók:

    - 4 tojássárgája
    - 8 evõkanál porcukor
    - 2 csomag vaníliás cukor
    - 40 dkg mascarpone
    - 5 dl tejszín
    - 25 db babapiskóta
    - 1 csésze kakaóital
    - 2 db banán

  • Banánsorbet

    Három-négy érett banánt meghámozunk, felszeleteljük, leöntjük 1 liter forró sziruppal (1 liter vízben fél kilogramm cukrot olvasszunk fel).

  • Bírkahús konyakkal

    Hozzávalók: 1 kg birkacomb, 2 fej vöröshagyma,kevés vörösbor, pirospaprika, töröttbors, 2 derezd fokhagyma, paradicsom, zöldpaprika és fél deci konyak.

  • Olasz spagetti

    Hozzávalók: 400 g spagetti, 2 evõkanál olívaolaj, 6 vékony szelet húsos szalonna apróra vágva, 1 marék dióbél, 2 dl fõzõtejszín, 2 gerezd fokhagyma.

  • Makói csirkemell

    Hozzávalók: 2 csirkemell, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 dl tej, 1 gerezd fokhagyma, 2 db egész tojás, 1 mk õrölt szerecsendió-virág, 1 csapott tk só, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz, 4 adag, hagymával ízesített tartármártás.

  • Gesztenyekrémleves

    GesztenyekrémlevesA mazsolát beáztatjuk egy kevés rumba. A pudingporból és a tejből híg pudingot főzünk a cukorral együtt. A gesztenyepürét villával összetörjük, és ha a puding elkészült hozzákeverjük, és még 1-2 percig főzzük. Ha megfőtt akkor az egészet botmixerrel összeturmixoljuk és a tetejére szórjuk a mazsolát. Hozzávalók: 25 dkg gesztenyemassza, 8 dl tej, 3 ek cukor, egy csomag főzős vanília ízű pudingpor, 10 dkg mazsola, rum. Ez egy igazán különleges és ízletes leves, gyorsan, könnyen elkészíthető és a gyerekek is imádják!

  • Paprikás szelet

    Hozzávalók: 4-6 szelet borjúhús, 1 fej hagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, 1-2 zöldpaprika, só, pirospaprika, bors, 1 kanál zsír.

  • Sárgarépa krémleves

    Sárgarépa krémlevesA hagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. Egy minimum két literes fazékban az olajon közepes lángon megpirítjuk (a turmixolás miatt kell a nagyobb fazék). Miközben kavargatjuk a hagymát, megtisztítjuk a sárgarépákat, és nagyobb darabokra vágjuk, egyenesen mehet a fazékba. Ráöntjük az egy liter vizet, beletesszük a két leveskockát, és lefedve főzzük forrástól 20 percig. Ha lejárt az idő, fakanállal kiveszünk egy darabot a fedőre, és ha már el tudjuk vágni vele, eléggé megpuhult. Ekkor levesszük a tűzről, beleszórjuk a szárított snidlinget és beleöntjük a tejet.

  • Sonkás-sajtos kifli

    Hozzávalók: 5 darabhoz: 30 dkg mélyhûtött leveles tészta, 10 dkg Gouda sajt, 10 dkg fõtt sonka, 1 tojássárgája, 1 kis fej finoman felaprított vöröshagyma, 1 evõkanálnyi aprított petrezselyem, 1 késhegynyi oregano, 1 késhegynyi fehér bors, 1 tojás sárgája a kenéshez.

  • Almapuding

    25 dkg finomlisztet, 25 dkg borjú- vagy marhafaggyút, egy púpozott kávéskanál gyömbért, kevés sót összekeverünk, és hideg vízzel olyan sûrû tésztát készítünk belõle, hogy ne ragadjon a kezünkhöz.

  • Borsós sertésszelet

    Sertés karajszeleteket lisztbe forgatunk, majd zsírban hirtelen átsütjük. A maradék zsírban a zöldborsót (30-40 dkg) megforgatjuk, borssal, sóval, pici cukorral megszórjuk, felöntjük vízzel.

  • Diétás tökfõzelék

    Hozzávalók:

    50 dkg gyalult tök, 5 dkg hagyma, 1 dl 12%-os tejföl, 1 evõkanál liszt, fél csokor kapor, só, pirospaprika, ecet

  • Túrós pogácsa

    0,5 kg lisztet, 25 dkg zsírral, 0,5 kg túróval, 1 cs. sütõporral, kevés sóval, 1 tojással, 2-3 ekanál tejföllel jól összegyúrunk.

  • Sajtos rakott cukkini

    Hozzávalók: 4 kisebb cukkini, 4 paradicsom, 2 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 10 dkg sajt, 2 tojás, 2 evõkanál olaj, 1 teáskanál oregánó, õrölt bors, só.

  • Cukkínis lepény

    Hozzávalók: készen vásárolható leveles tészta 1 csomag, 2 kisebb cukkíni, 1 fej hagyma, 2 tojás, 2 dl tejföl, bacon szalonna vagy füstölt sonka, esetleg tarja.

  • Parajleves

    Hozzávalók: 1 csomag paraj, 1 sárgarépa, 2 szem burgonya, 2 evõkanál liszt, 1 dl tejföl vagy tejszín, 2-3 evõkanál olaj, szerecsendió, kevés só.

  • Túrótorta - sütés nélkül

    Hozzávalók: 50 dkg túró, 4 tojás, 20 dkg cukor, 1/2 csomag margarin, 3 dl tej, 1 csomag zselatin, 3 dl szörp vagy gyümölcslé, tetszõleges gyümölcs.

loading...