Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Az elõkészített üvegekbe tegyünk 1-2 karika tisztított tormát és egy mokkáskanál köménymagot. Közben készítsük el a felöntõ levet: minden liter vízre számítva adjunk 3 dkg sót, és 3,5 dkg cukrot. Amikor felforr, öntsük hozzá a 2-2,5 dl 10%-os ecetet, és ezzel töltsük fel az üvegeket. A szokásos módon légtelenítsük, majd zárjuk le csavaros tetõvel. Régi receptekben szerepel olyan eljárás is, amikor a céklát kierjesztették, mint a sós vizes uborkát. Ebben az esetben csak 1,5 dl ecetet adtak hozzá.
Jobb ízû és szinte korlátlanul tartós azonban, ha az elsõ eljárás szerint készítjük, majd meleg vízfürdõben, 10 perc fölmelegítés után, 15 perces 85 C fokos hõmérsékletû sterilezéssel tartósítjuk. Így szinte a következõ új cékláig eltartható.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!