rss
  • Céklasaláta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 5-6 db cékla, 5-6 db alma, 2 fej hagyma, fél csomag snidling, vagy újhagyma zöldje, 2 pohár joghurt, 1 db zelleres szójacsíra-konzerv, 1 tk só, 1 tk almaecet.

    loading...

    A céklát megfõzzük, és hagyjuk kihûlni. Ezután lehámozzuk, karikákra szeleteljük, és egy tálba tesszük. Az almát meghámozzuk, felszeleteljük, és a céklához adjuk.

    Meglocsoljuk az ecettel. Eközben a hagymát egészen finomra vágjuk, és összekeverjük a joghurttal, a sóval, majd a céklához adjuk. Ekkor keverjük bele a szójacsírát. Hûtve tálaljuk.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Narancsital

    4 nagy, vagy 6 kisebb narancsot kockára vágni, 50 g citromsavval és 2 liter vízzel 2 napig állni hagyni.

  • Csülökegytál

    Hozzávalók: 2 db kisebb bõrös csülökhús, 60 dkg burgonya, 2 dl tejföl, 2 fej vöröshagyma, só, bors, mokkáskanál reszelt szerecsendió.

  • Fûszeres diós-mézes torta

    Hozzávalók:

    1 dl fõzõmargarin, 2,5 dl méz, 2 db tojás, 5 dl liszt, 2 teáskanál sütõpor, 1/4 teáskanál szódabikarbóna, 1/2 teáskanál só, 1/2 teáskanál fahéjpor, 1/2 teáskanál õrölt szegfûbors, 1,5 dl víz, 2 dl apróra vágott dió, a mézes krémhabhoz: 2 dl méz, 2 db tojásfehérje, 1/4 teáskanál só, 1 teáskanál vanília

  • Áfonyás muffin

    Hozzávalók a rázott tésztához: 100 g vaj vagy margarin, 120 g búzaliszt, 2 csapott teáskanál sütõpor, 1 tasak készen vett tejbegríz, 100 g cukor, 1 tasak vanillincukor, 2 tojás, 100 ml tej, 150 g mélyhûtött áfonya. Ezenkívül: 12 papír sütõforma. A meghintéshez: ízlés szerint porcukor.

  • Tojásos-parajos nokedli

    Hozzávalók: 1 csomag mirelit paraj 20dkg liszt 8dbtojás, (2dbtojás a galuskához) 1/2dl napraforgó étolaj só, pirospaprika.

  • Házi sajtkészítés

    Aki juhot, kecskét vagy tehenet tart, elõbb-utóbb kerülhet abba a helyzetbe, hogy a fölös mennyiségû friss tejet valamilyen módon feldolgozza, hosszabb tárolásra alkalmassá tegye.

  • Brokkolileves sajttal

    Hozzávalók:

    20 dkg brokkoli, 1 csokor petrezselyem, 5 dkg sovány sajt (óvári), 1 zöldségleves kocka, 1 evõkanál margarin, 1 evõkanál liszt, 1 tojássárgája, fél dl tejszín

  • Angol kávé

    Hozzávalók 4 adaghoz: 4 púpos ek. instant kávé, 100 ml whisky, 1/8 l habtejszín 2 ek. apróra vágott kandírozott narancshéj, 1 kk. vaníliás cukor, bõ 1/2 l forró víz.

  • Spanyol karaj

    Hozzávalók: 8 szelet csont nélküli karaj, 2 közepes fej vöröshagyma, 2 dl vörösbor, 1-2 dl feketekávé, só, bors, olaj.

  • Kukoricafőzelék

    KukoricafőzelékA konzervkukoricát leszűrjük, és a vajon megforrósítjuk, erős lángon zsírjára sütjük. A liszttel meghintjük, és annyi tejjel engedjük fel, hogy sűrű mártás legyen. Sóval meg őrölt fehér borssal ízesítjük, és tejszínnel gazdagítva tálaljuk. (A tálon meghinthetjük finomra vágott petrezselyemmel is a tetejét.) Ha mirelit kukoricát veszünk hozzá, a vajban felolvasztott kukoricát zsírjára sütjük, liszttel meghintjük, és ugyanúgy járunk el vele a továbbiakban, mint a konzervkukoricával. Ha úgy kívánjuk, lehet bele tenni egy kevéske apró kockára vágott paprikát is.

  • Vadnyúlcomb barackkal

    Elõkészítés: A római tálat kb. 20 percre hideg vízbe áztatjuk. A combokat megmossuk, borsozzuk. A fokhagymát meghámozzuk, kissé összevágjuk.

  • Cukkinipástétom

    Hozzávalók: 50 dkg cukkini, 1 nagy fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 db paradicsom, 2 csõ zöldpaprika (lehet csípõs is), kevés olaj, 10 dkg RAMA, 8 dkg szójapehely, só, bors, paprika, 1 evõkanál Vegeta.

  • Áfonyakrémleves

    Hozzávalók: 50 dkg áfonya, 2 dl tejföl, 4 dl tejszín, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 1 evõkanál liszt, 3 szegfûszeg, só és cukor ízlés szerint.

  • Almás krémsajt

    Az anyagokat kimérjük és kanállal jól összekeverjük vagy összeturmixoljuk. Kiválóan kenhetõ és ízletes. Kenhetjük a gyermek kenyerére, zsömléjére, esetleg kiflijére.

  • Rókagombapörkölt

    Hozzávalók: egy kanálnyi zsír, fél kg nyúlfülû (rókagomba), egy nagy fej hagyma, só, 2 ek paprika.

  • Görögsaláta bárányhússal és fehér babbal

    Hozzávalók 4 személyre: 200 g nagy szemû fehér bab, 1 babérlevél, só, 300 g párolt báránycomb, 1 csõ sárga húsú, paprika, 1 kisebb fej hagyma, 2 paradicsom, 3 evõkanál borecet, frissen õrölt bors, 4 evõkanál olaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor bazsalikom.

  • Orsótészta illatos zöldségraguval

    Hozzávalók: 1 kisebb padlizsán, 30 dkg paradicsom, 30 dkg cukkini, 1 piros húsos paprika, 2 szál bazsalikom, 1 ágacska rozmaring, majoranna, 3 db hagyma, 6 evõkanál olívaolaj, 2 evõkanál paradicsompüré, 2 gerezd fokhagyma, 40 dkg parmezán sajt, 40 dkg orsótészta.

  • Babos zölségtál pulykahússal

    Hozzávalók 4 személyre: 1 kisebb fej karfiol, 300 g zöldbab, só, 200 g filézett pulykamell, 2 ek. fõzõvaj, bors, 250 g sárgarépa, 1 cs. zöldhagyma, 2 cs. metélõhagyma, 100 ml olívaolaj, 2 ek. aprított mandula.

  • Egyszerû Latte

    Ha nem szereti az erõs kávét, akkor próbálja ki a Latte italokat, amelyek több tejet tartalmaznak, mint a cappuccino, de ugyanolyan egyszerûen elkészíthetõ.

  • Macesztorta

    Hozzávalók: 10 tojás, 6 ek. maceszdara (vagy dara+liszt vegyesen), 6 ek. darált dió, 10 ek. cukor, 1 citrom, 1/2cs. sütõpor. Csokikrém: Jól kikeverünk 20 dkg vajat 10 dkg porcukorral, 4 ek kakaóval és két egész tojással. Ezzel bekenjük a torta tetejét és oldalát. Disziteni lehet gyümölcsökkel, csokireszelékkel, tejszinhabbal.

loading...