2024.04.23. - Béla

Gombás rizs a mikróból

Hozzávalók: kis pohár rizs, 4-5 nagyobb fej gomba, csili, só, bazsalikom.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A rizst másfélszeres vízzel betesszük a mikróba kb. 5 percre, nézzük közben, hogy már ne nagyon bugyborékoljon a víz benne (tehát párologjon el), de mondjuk még azért maradjon benne valamennyi. Kivesszük, jól letakarjuk, hagyjuk.

A gombát felaprítjuk, fûszerezzük és annyi vízben, hogy jó bõven ellepje betesszük a mikróba 3-4 percre, hogy a víz totál elpárologjon. Kicsit össze fog esni a gomba, de ez nem baj, finom lesz azért. Most összekeverünk mindent mindennel, és megvan az egyszemélyes ebéd.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!