2024.04.26. - Ervin

Töltött májas tojások

Hozzávalók: 250g kenõmájas, 10 db tojás, 1 nagy fej lilahagyma, zsemlemorzsa, liszt, 3 db tojás a panírozáshoz, majoranna, pici bors, csipet só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A 10 db tojást megfõzzük, majd miután keményre fõttek, megpucoljuk. A tojásokat hosszában félbe vágjuk és kikaparjuk a sárgájukat egy mély tálba, hozzáadjuk a kenõmájast. A lilahagymát pucoljuk és vagy apróra vágjuk, vagy botmixerrel leszeleteljük. A hagymát ezután olajon megpároljuk a sóval, borssal és a majorannával. Végül hozzáadjuk a májas-tojásos krémhez és alaposan összekeverjük.

A kikevert krémet visszatöltjük a fél tojásokba, majd a 20 db fél tojást bepanírozzuk, és bõ forró olajban kisütjük.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!