2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Szilveszteri lencsekrokett

Hozzávalók 4 személyre: 2,5 dl étolaj, 2 evõkanál zsemlemorzsa, 5 dkg finom liszt, 1 csipet szerecsendió, 2 db tojássárgája, 1 db vöröshagyma, 2 db babérlevél, ízlés szerint só, 10 dkg vörös lencse, 50 dkg burgonya.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, majd a beáztatott lencsével együtt sóval, babérlevéllel és vöröshagymával ízesített vízben puhára fõzzük. Langyosra hûtjük, majd a burgonyát áttörjük, a tojássárgájával, csipetnyi sóval meg szerecsendióval jól kikeverjük, végül összegyúrjuk a liszttel, a zsemlemorzsával meg a fõtt lencsével. Közepesen forró, bõ zsírba két kanál segítségével grízgaluska nagyságú kroketteket szaggatunk, és rózsaszínûre sütjük.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!