2024.04.19. - Emma

Zselécukros szelet

Sárga tészta: 10 tojás sárgáját és 30 dkg porcukrot 15 ek forró vízzel habosra keverni. Hozzáadni 35 deka lisztet, melyet fél csomag sütõporral kevertem el. Kizsírozott tepsiben kisütni.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Fehér tészta: A tojások fehérjét 30 deka porcukorral kemény habbá verem, majd hozzáadok 20 deka zselés cukrot, 10 deka étcsokit, 10 deka apróra vágott diót, 20 deka lisztet, melybe a másik fél csomag sütõport kevertem. Ezt is megsütöm.

Krém: Fél liter tejet 5 ek liszttel és 1 csomag vaniliás cukorral krémmé fõzöm. 20 deka margarint (Rama) habosra keverek 20 deka cukorral. Ha kihûlt a tûzrõl levett krém, akkor összekeverem a kettõt.

Elkészítés: A sárga tésztát kettévágom és alulra teszem a felét. Utána a fõzött krém fele, majd a fehér tészta, a krém másik fele, majd végül a másik fél sárga tészta. Csokimázzal vonom be.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!