rss
  • Hajdinával töltött hagyma

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 8 fej közepes vöröshagyma, só, bors, µ liter zöldségleves, 12,5 dkg hajdina, 25 dkg sárgarépa, 1 evõkanál vaj vagy margarin, 1 csokor petrezselyem, 1 tojás, 10 dkgsovány túró, 1 kávéskanál õrölt koriander.

    A hagymafejek tetejét levágjuk, és közepüket egy kiskanállal óvatosankivájjuk. A kivágott hagymát és a tetejét félretesszük. Az egész hagymákat sós vízben15-20 percig lefedve fõzzük.

    Felforralunk 3/4 liter zöldséglevest, beleszórjuk a hajdinát, és gyenge tûzön 5 percig fõzzük, majd a tûzrõl levéve még 10 percig állni hagyjuk. A félretett hagymát apróra vágjuk, a sárgarépát vékonyan felszeleteljük. A hagymakockákat olajban üvegesre pirítjuk, a felét kivesszük, és a hajdinához adjuk. A sárgarépát beletéve rövid ideig együtt pároljuk. Felöntjük a maradék levessel, felforraljuk, és 15 percig lefedve fõzzük.

    A tojás felét a túróval a maradék hajdinához keverjük. Sóval, borssal és korianderrel fûszerezzük. A masszával megtöltjük a lecsepegtetett hagymákat. A sárgarépát összeturmixoljuk, sóval, borssal fûszerezzük, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel. A sárgarépaszószt egy tûzálló tálba öntjük, beletesszük a megtöltött hagymákat, és elõmelegített sütõben 175 Celsius-fokon – 2-es fokozat – 25 percig pároljuk.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Dalmát paprika

    Hozzávalók: 2 nagy fej vöröshagyma, 3 evõkanál olaj, 4 húsos zöldpap­rika, só, õrölt bors, vörösbor.

  • Lecsós tarhonya

    Hozzávalók: 25 dkg tarhonya, egy nagyobb hagyma, 2 nagyobb paradicsom, 3 zöldpaprika (ha lehet, különbözõ színûek), kevés zsiradék, só, felkarikázott kolbász, vagy virsli.

  • Fûszeres paradicsomos párolt tök

    Hozzávalók 4 személyre: 1 hosszúkás tök (kb. 1 kg), 3 nagy paradicsom, 10 dkg padlizsán, 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1,2 dl zöldségerõleves, olaj, só, chili, 1 babérlevél, a díszítéshez citromhéj és friss (thai) bazsalikom

  • Vadas gomba

    Hozzávalók: 1/2 kg gomba, sárgarépa, zeller, fehérrépa, kevés zsír vagy olaj, babérlevél, só, törött bors, mustár.

  • Kapros csirkeragu-leves

    Hozzávalók:

    10 dkg bacon szalonna, 1 fej vöröshagyma, 15 dkg csirkeszív, 20 dkg csirkezúza, 1 nagyobb sárgarépa, 1 közepes méretû fehérrépa, 1 csokor petrezselyem, 3 fej gomba, 1 teáskanál fokhagymakrém, só, 2 csokor friss kapor, 1 evõkanál pirospaprika, 2 dl tejföl.
    a gombóchoz: 2 szem fõtt krumpli, só, olívaolaj, liszt, 2 db tojás.

  • Gombás tojáskrém

    Hozzávalók: 4 fõtt tojás, 10 dkg puha vaj, 5 dkg gomba, fél mk õrölt fehérbors, fél ek vágott petrezselyemzöld.

  • Citromos túrókrém

    Hozzávalók: 25 dkg túró, 1 citrom héja és leve, édesítõ, 1 tojás.

  • Libamell fasírt

    Hozzávalók: 1 nagy libamell, 1 evõkanál libazsír, 1 áztatott, kifacsart zsemle, 1 kis fej reszelt hagyma, 1 tojás, só, bors, kevés víz.

  • Virgin Bloody Mary

    Hozzávalók: 20 cl paradicsomlé, 2 cl citromlé, néhány csepp Worcester, néhány csepp Tobasco, csipetnyi só, egy kevés bors.

  • Túrós galuska

    Hozzávalók: 50 dkg túró, 50 dkg liszt, 3 db tojás, 2,5 dl tejföl, 20 dkg füstölt szalonna, 2 dkg só.

  • Zöldséges krumplileves

    Hozzávalók: 40 dkg burgonya, 10 dkg hagyma, 10 dkg fehérrépa, 5 dkg zellergumó, 2 cikk fokhagyma, 1 csomag petrezselyem, só, õrölt bors, 1 evõkanál zsír.

  • Bakonyi metélt

    Hozzávalók:

    - 25 dkg széles metélt
    - 2 dl tejföl
    - 5 dkg gomba
    - 10 dkg füstölt szalonna
    - 1 nagy fej vöröshagyma
    - 1 csokor petrezselyemzöld
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 1 csapott evõkanál édes, piros fûszerpaprika
    - 1 mokkáskanál törött fekete bors
    - ízlés szerint só

  • Sangria

    Hozzávalók: 5 dkg eper vagy málna, 1/2 narancs, 2 dl könnyû, félédes vörösbor v. rozé, 1 ek. brandy, 1 ek. narancslikõr (triplesec), 1 ek. méz.

  • Apricot Nog

    Turmixgépben kevés jéggel összedolgozzuk, füles pohárba öntjük, s a tetejére szerecsendiót reszelünk.

  • Sajtos-kapros galuska

    Hozzávalók: 10 dkg parmezán (jellegû) sajt, 2 db egész tojás, 15-20 dkg finomliszt, 1 csapott evõkanál sütõpor, 3 dkg vaj (vagy margarin), 1-1,5 dl tej, 1 evõkanál tejföl, 1 evõkanál burgonyapehely, 1 csokor friss (vagy 1 teáskanál szárított) kapor, 1 mokkáskanál törött fehér bors, 1 csapott teáskanál só;

  • Bolero

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 20 dkg porcukor
    - 20 dkg liszt
    - 4 db tojás
    - 1 dl tej
    - 1 dl olaj
    - 1/2 csomag sütõpor

    A krémhez:

    - 1 nagy pohár tejföl
    - 3 csomag vaníliás cukor

    Hozzávalók:

    A mázhoz:

    - 7 dl víz
    - 2 csomag vaníliás pudingpor
    - 20 dkg porcukor
    - 2 csomag italpor (bármilyen ízû)

  • Banán nyalóka - egyszerû desszert gyerekeknek

    Hozzávalók:

    banán, méz, csoki vagy csokidara, fa nyárs vagy hurkapálca

  • Lencsefõzelék pikánsan

    Hozzávalók: fél kg lencse, 3 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, fél db zeller, 2 gerezd fokhagyma, 2 db babérlevél,3 db burgonya, 1 kávéskanál citromlé, 1 teáskanál só, vegeta.

  • Száras ribizli vodkában

    Hozzávalók: 2 kg fürtös ribizli, fél kg cukor, fél liter vodka (40 %-os, jófajta).

  • Bundás zeller

    A meghámozott zellert vágd ujjnyi szeletekre, majd egy kevés sós vízben (vagy gõzben) párold puhára, majd alaposan csurgasd le.