rss
  • 3 sajtos fondü

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 14 dkg emmentáli sajt, 13 dkg trappista, 13 dkg márványsajt, 1 gerezd fokhagyma, fél evõkanál étkezési keményítõ, fél deciliter száraz fehérbor, bors, 1-2 cent pálinka.

    loading...

    A félbevágott fokhagymával jól bedörzsöljük az edényt, amiben a fondüt elkészítjük. A bort összekeverjük a keményítõvel, beleöntjük az edénybe és felforraljuk. A szeletelt, apróra vágott sajtokat folyamatosan adagolva hozzátesszük, és teljesen megolvasztjuk. Borsozzuk, és a legvégén tesszük bele a pálinkát, amivel még jól megkeverjük. Ezután tesszük az edényt az asztali spirituszégõ fölé.

    Kockára vágott kenyérdarabokat, almát és bármit, amit szeretnénk, mártogathatunk bele. Igyunk hozzá bort vagy meleg teát!

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gyümölcskenyér

    Összegyúrunk 50 deka 4,60-as (finomliszt) lisztet 20 deka zsiradékkal, másfél deka. kevés tejen megfuttatott élesztõvel, 2 tojással, csipet sóval és annyi tejföllel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. hét cipóba osztjuk és egy-két óráig pihentetjük.

  • Halas rakott krumpli

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 2-3 fõtt tojás, 1-2 doboz halkonzerv (olajos vagy saját levében eltett hal), ízlés szerint: friss vagy mirelit zöldség (répa, gyökér, petrezselyem, borsó, kukorica, brokkoli, cukkini, gomba), só, bors, tejföl vagy joghurt; a kikenéshez: vaj; kemény sajt.

  • Citromfelfújt

    4 kis agyag sütõformát kivajazunk, az aljukat és a széleiket cukorral meghintjük, majd a fölösleget lerázzuk róluk. A citromhéjat finomra reszeljük. A citrom levét kinyomjuk, negyed kávéskanálnyit félreteszünk, a többit az aromával összekeverjük. 4 evõkanál tejet félreteszünk, a többit felforraljuk.

  • Egyszerû fürjpecsenye

    Hozzávalók: 8 fürj, 20 dkg angolszalonna, só, bors, 1 kk. borókabogyó, 2 dl olaj.

  • Karfiolos hamburger

    Hozzávalók: 40 dkg pépesre darált csirkemell, 10 dkg fõtt karfiolrózsa, 1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, petrezselyemzöld, só, õrölt bors, étolaj, 4 szezámmagos zsemle, friss zöldségfélék, mustár, ketchup.

  • Svájci almás

    Hozzávalók: 30 dkg liszt, 10 dkg cukor, 15 dkg sütõmargarin, 2 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 2 kávéskanál sütõpor, 1 evõkanál tej, 5 darab alma.

  • Fokhagyma sörtésztában (Orly)

    Hozzávalók: 50 gerezd fokhagyma, 5 dkg liszt, 1 tojás, 1,5 dl sör, só és olaj a kisütéshez.

  • Sült gyöngyhagyma

    Hozzávalók: 50-60 dkg gyöngyhagyma (vagy dughagyma), késhegynyi õrölt szerecsendió-virág, törött bors, só ízlés szerint;

  • Gombafasírt

    A megtisztított gombát vágd apróra. A zsemlét áztasd tejbe és jól csavard ki, majd dolgozd össze a gombával, a tojással és két evõkanálnyi zsemlemorzsával.

  • Mazsolás túrógombóc

    Hozzávalók: 50 g lágy vaj, 1 evõkanál cukor, 2 tojás, egy csipet só, 250 g sovány tehéntúró, 65 g búzadara, 2 evõ, kanál mazsola, 2 evõkanál vaj, 2 evõkanál zsemlemorzsa.

  • Habos rizs

    Hozzávalók: 20 dkg rizs, kb. 0,5 l tej, 2 dkg vaj, 25 dkg nyers gyümölcs, csipetnyi só; a mártáshoz: két tojás, négy evõkanál cukor, késhegynyi rétesliszt, 2 dkg kakaópor, 0,5 l tej, 2-3 evõkanál rum.

  • Carolans

    Hozzávalók: 6 tojás sárga, 30 dkg porcukor, 4 dl tejszin, 2 dl rum, 3 dl forralt, majd lehûtött tej,
    3 evõkanál nutella krém, 3 dl vodka.

  • Túrós-almás turmix

    A hozzávalókat összeturmixoljuk és készen is van. (Kicsit sûrû lesz a tojás és a túró miatt.)

  • Túrós kocka

    Túrós kockaA mazsolát megmossuk, lecsepegtetjük, majd a többi hozzávalóval együtt egy nagy keverőtálban jó alaposan összekeverjük. A túrós masszát egy sütőpapírral kibélelt, közepes méretű (30x23 cm) tepsibe öntjük. A tetejére valókat egy külön tálkában csomómentesre kikeverjük, és egyenletesen eloszlatjuk a túrós masszán. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk. Ajánlatos inkább hidegen felszeletelni, mert melegen a szeletelés közben nagyon könnyen összeesik.

  • Karamellás vegyes befõtt

    Készítsünk karamellát az alábbi módón: kristálycukrot lábasban folytonosan keverve megolvasztunk, míg halványsárga nem lesz.

  • Brandy Blazer

    A brandyben feloldjuk a cukrot, beleteszünk egy-egy kis darab narancs- és citromhéjat, néhány másodpercre meggyújtjuk, s még forrón kínáljuk.

  • Szalonnás karfiol

    Hozzávalók: 1 fej karfiol vagy 1 üveg karfiolkonzerv, 5 dkg füstölt szalonna, 1 evõkanál olaj, 1 evõkanál reszelt vöröshagyma, 2 evõkanál liszt, 2 dl húsleves (leveskockából is lehet!), 1 dl tejföl, só, õrölt bors, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Ananászos hal

    Hozzávalók 4 személyre: 2 szál karcsú póréhagyma, só, ½ friss ananász, 750 g lazacfilé, frissen õrölt fehér bors, 1 ek. liszt, 4 ek. olaj, 2-3 ek. szójamártás, 1 kisebb doboz paradicsom (425 ml), õrölt chili.

  • Hollandi mártás

    Hozzávalók: 20 dkg vaj, 2 tojássárgája, 2 ek fehérbor, 1 tk só, 1/4 tk bors, 1 tk citromlé.

  • Ananász-kávé

    Hozzávalók: 1/2 l erõs kávé, 4 ek dobozos ananász, 1/8 l ananászlé, 1 kis csomag vaniliafagyi.

loading...