2024.04.26. - Ervin

Katalán hal

Hozzávalók: 4 szép nagy szelet halfilé (bármilyen fajta hal lehet), 4 fél, kimagozott õszibarack (befõtt), 5 dkg mazsola, 8 fél, kimagozott sárgabarack (befõtt), 6 fél, kimagozott szilva (befõtt), , 10 dkg vaj, 2 evõkanál fenyõmag (vagy hántolt napraforgómag), 2 dl száraz fehér bor, só, törött fehér bors (ízlés szerint).
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A vaj felén fedõ alatt megpároljuk a megsózott, megborsozott halszeleteket és melegen tartjuk. A vaj másik felét megforrósítjuk és rátesszük a finomra vágott fenyõmagot. Megsózva pár percig pirítjuk, majd rátesszük a lecsurgatott gyümölcsöket sorban, egymás után.

Rászórjuk a megmosott és leszárazott mazsolát, végül ráöntjük a bort és egy-két evõkanál befõttlevet (bármelyik befõttbõl). Fedõ alatt pár percig pároljuk. A párolt halat tálra rendezzük, köré rakjuk a gyümölcsöt és párolt rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!