2024.04.26. - Ervin

Parajgombóc

Hozzávalók: 50 dkg paraj (mirelit), 20 dkg sajt, 1 tojás, szerecsendió, vaj, 30 dkg liszt, só, feketebors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A parajt olvasszuk fel. Tegyük szitára, és nyomkodjuk ki a levét. Adjuk hozzá a sajt háromnegyed részét, a tojást, és nagyon jól keverjük össze, majd öntsünk hozzá lisztet, fûszereket és jól dolgozzuk el. A tésztából formáljunk kis gombócokat és lobogó vízben fõzzük ki.

Ha elkészült, feljön a víz tetejére. Szûrõkanállal vegyük ki, és csepegtessük le. Tegyük mély tálba, locsoljuk meg olvasztott vajjal, szórjuk rá a maradék sajtot.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!