rss
  • Tejszínes-pulykaragu leves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 40 dkg kockára vágott pulykacomb, 1 csomag újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál étolaj, 30-40 dkg kockára vágott zöldség/sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, gomba, zöldbab,zöldborsó/, 2 dl tejszín, 1 dl tejföl, 1 evõkanál liszt, 1 húsleveskocka, ízlés szerint só-bors, 1 csokor friss apróra vágott kapor.

    A hagymát az olajon megfuttatjuk, majd a húst rádobjuk és kevergetve 5 percig pároljuk. Sózzuk, borsozzuk és rátesszük a zúzott fokhagymát. Hozzákeverjük a zöldségeket, és további 5 per párolás után bõ 1,5 liter vízzel fölengedjük és beledobjuk a leveskockát.

    15-20 percig fõzzük, majd a lisztbõl, tejszínbõl, tejfölbõl készített keverékkel behabarjuk. // a habarást melegítsük fel néhány kanál forró levessel, mert a tejszín különben könnyen kicsapódik // Amint a leves a habarással együtt felforrt, megszórjuk az apróra vágott kaporral.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Joghurtos csirke-curry

    Simára kikeverek 3dl joghurtot, 1 ek kókuszreszeléket, 1 fej összevágott hagymát, 1 gerezd tört fokit, 2 ek õrölt koriandert, 1 kk reszelt citromhéjat, 1 ek citromlét, csipet sót, 1 csapott ek curryport.

  • Hamis Brassói

    Hozzávalók: 1 kiló burgonya, 15 deka szójalocka, 2 húsleveskocka, fokhagymakrém, 1 nagy fej vöröshagyma, olaj, petrezselyem, bors, só.

  • Sonkás tojás

    Hozzávalók: sonka szeletek, tojás, olaj.

  • Borjúpörkölt

    Hozzávalók: 1 kg kockára vágott borjúhús, 1 fej hagyma, 3-4 evõkanál olaj, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, só, pirospaprika, csipet köménymag, ízlés szerint kevés Worchester mártás.

  • Jércemellsaláta almával

    Hozzávalók: 40 dkg csirkemellfilé; 1 db kígyóuborka; 10-15 dkg savanykás alma; szûrt citromlé;
    fokhagymás salátaöntet; kevés õrölt fahéj; szezámmag; kevés margarin.

  • Casanova kávé

    Elõmelegített pohárba óvatosan beleöntöm a tojáslikõrt. Vigyázni kell, nehogy az ital a pohár belsõ felén végigcsurogjon. Közben 6 cl gyöngyözõen forró vízben elkeverem a nescafét, s ezt egy kávéskanál segítségével lassan ráöntöm a pohárban lévõ tojáslikõrre.

  • Ausztrál hamburger

    Hozzávalók: 50 dkg sovány marha darálthús, 1 kis lilahagyma, reszelve, 3 ek olívaolaj, 1-1 (kb 1 cm vastag) szelet ananász személyenként, 1-1 tojás személyenként, 1-1 zsemle személyenként, 2 fõtt cékla, vékonyan szeletleve, 2 paradicsom, szeletelve és salátalevelek.

  • Knisesz

    Hozzávalók: 2 csésze liszt, 1 tojás, 3 evõkanál libazsír, 1 csésze hideg víz, só.

  • Zöldséges rizs

    Hozzávalók:

    - 1 nagyobb cékla
    - 2 db répa
    - 1/2 lilahagyma
    - 15 dkg brokkoli, karfiol vagy padlizsán
    - 1 kicsi paradicsom
    - 1 nagyobb krumpli
    - 1 kispohár rizs
    - só
    - 2 kanál olívaolaj
    - 2 kanál szójaszósz

  • Kínai palacsinta

    Hozzávalók: 20 dkg liszt, 2 tojás, 1,5 dl tej, 1,2 dl szódavíz, só.

  • St. André spagettisaláta

    Hozzávalók: 25 dkg spagetti, 20 dkg puha sajt, 1 zöldpaprika, 3 ek finomra vágott petrezselyemzöld, 1 szétnyomott fokhagymagerezd, 4-5 ek olivaolaj, 2-3 ek borecet, vagy balzsamecet, só, bors.

  • Sonkás hagymaleves

    Hozzávalók: 5 fej vöröshagyma, 10 dkg sonka, 3 dkg vaj, 1 evõkanál liszt, 5 dl tyúkhúsleves (leveskockából), 7,5 dl fehérbor, 1,5 dl tejszín, pirospaprika, õrölt szerecsendió, bors, só.

  • Kínai saláta füstölt-hússal

    Hozzávalók: 1 fej kisebb kínai kel, 20 dkg sovány füstölt hús, 15 dkg hagyma, fûszeres olajkeverék, cukor, só, bors, borecet.

  • Hagymásbab

    Hozzávalók:

    40 dkg hagyma (lehetõleg lila), 3dkg fokhagyma összezúzva, 3 konzerv bab, 30 dkg füstõlt bacon (Lehet fõtt, füstölt is), 10 dkg füstölt kenyérszalonna, 1 üveg gomba, liszt , pirospaprika, piros arany

  • Vaníliás rétes

    A nagymamák túrós, meggyes és tökös rétesei után talán ez is ízleni fog a családnak. Sokak szerint érdemes kipróbálni.

  • Sós gesztenyepalacsinta

    Hozzávalók: a tésztához 1 db egész tojás, 2 dl tej, 2 dl szódavíz, fél dl olaj, ízlés szerint só, a töltelékhez 25 dkg gesztenyemassza (nem baj, ha cukrozott), 1 dl sûrû tejföl, mokkáskanálnyi reszelt szerecsendió, ízlés szerint só és törött fekete bors, a bundázáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa.

  • Angol kávé

    Hozzávalók 4 adaghoz: 4 púpos ek. instant kávé, 100 ml whisky, 1/8 l habtejszín 2 ek. apróra vágott kandírozott narancshéj, 1 kk. vaníliás cukor, bõ 1/2 l forró víz.

  • Pányi pulyka

    Hozzávalók: 1 kilogramm pulykamell, 3 darab tojás, 5 dekagramm rétesliszt, 50 dekagramm bacon szalonna (vékonyra szeletelt), 3 deciliter sovány tejszín, 15 dekagramm aszalt szilva, 15 dekagramm aszalt barack, 15 dekagramm mazsola, 25 dekagramm reszelt Pannónia sajt.

  • Enyhe mustármártás

    Hozzávalók: 2,5 dl húsleves, 2 teáskanál mustár, 1 evõkanál magos mustár, 1 teáskanál vágott tárkonylevél, 1,5 dl tejföl, 3 evõkanál tejszín, 1 csipet cukor, só, frissen õrölt fekete bors;

  • Túrógombóc nyersen

    Hozzávalók: 3 ek tönköly búzadara, 1 dkg margarin, 20 dkg túró, 1 ek morzsa, 2 mk florigó, 3 ek olaj, 1 mk valódi vaníliapor.