rss
  • Tejszínes-pulykaragu leves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 40 dkg kockára vágott pulykacomb, 1 csomag újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál étolaj, 30-40 dkg kockára vágott zöldség/sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, gomba, zöldbab,zöldborsó/, 2 dl tejszín, 1 dl tejföl, 1 evõkanál liszt, 1 húsleveskocka, ízlés szerint só-bors, 1 csokor friss apróra vágott kapor.

    loading...

    A hagymát az olajon megfuttatjuk, majd a húst rádobjuk és kevergetve 5 percig pároljuk. Sózzuk, borsozzuk és rátesszük a zúzott fokhagymát. Hozzákeverjük a zöldségeket, és további 5 per párolás után bõ 1,5 liter vízzel fölengedjük és beledobjuk a leveskockát.

    15-20 percig fõzzük, majd a lisztbõl, tejszínbõl, tejfölbõl készített keverékkel behabarjuk. // a habarást melegítsük fel néhány kanál forró levessel, mert a tejszín különben könnyen kicsapódik // Amint a leves a habarással együtt felforrt, megszórjuk az apróra vágott kaporral.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Enyhe mustármártás

    Hozzávalók: 2,5 dl húsleves, 2 teáskanál mustár, 1 evõkanál magos mustár, 1 teáskanál vágott tárkonylevél, 1,5 dl tejföl, 3 evõkanál tejszín, 1 csipet cukor, só, frissen õrölt fekete bors;

  • Szaftos pulyka

    Hozzávalók: 50 dkg pulykacomb, 1 fej hagyma, 5 dkg fehér szalonna, 10 dkg parasztkolbász, 1 dl fõzõtejszín, só, bors.

  • Juhtúrós rakott burgonya

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 20 dkg juhtúró, 2 fej hagyma, 1 pohár tejföl, 4 db kemény paradicsom, 10 dkg füstölt vagy trappista sajt, só, csipet õrölt bors, 1 teáskanál vaj.

  • Sajtos spagetti

    Hozzávalók: fél kiló spagetti, 2 ek olaj, 1 pohár tejföl, 20 dkg reszelt sajt, só.

  • Rakott krumpli fokhagymásan

    Rakott krumpli fokhagymásanA megmosott krumplit héjában puhára főzzük. Ha kihűlt, a héját lehúzzuk, felkarikázzuk. Közben felaprítjuk a fokhagymát, és a tejföllel jól elkeverjük. A tojásokat is körülbelül 15 percig főzzük. Ha az alapanyagokat előkészíttettük, kikent jénai tálba rétegezve belerakjuk az ételt: egy sor krumpli, sózzuk, borsozzuk, rárakjuk a karikára vágott lecsókolbászt és a tojást, gazdagon meglocsoljuk a fokhagymás tejföllel, majd ugyanígy folytatjuk. Mikor a jénai megtelt, a tetejét krumplival és a tejföllel fejezzük be. Előmelegített sütőben kb. 45 percig 180 fokon sütjük.

  • Kínai mártás

    Hozzávalók 2 személyre: 4 evõkanál citromlé, 4 újhagyma, 4 evõkanál szója szósz, 1 kávéskanál almaecet, 1 kávéskanál dijoni mustár, 2 csipet gyömbér.

  • Örmény zöldség

    A meghámozott krumplit, a megtisztított padlizsánt és a hagymát kockázd fel, s vajon kissé pirítsd meg.

  • Ananászleves

    Hozzávalók:

    1 db ananász; 1 cs. vaníliás pudingpor; 3 evõkanál cukor; fahéj; szegfûszeg; 1,5 dl fõzõ tejszín; 1 cs. vaníliás cukor

  • Fokhagymás gombaszelet

    Hozzávalók: 40 dkg gomba, 2 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, só, bors, köménymag, olaj.

  • Rizses gombaleves

    Hozzávalók: 30 dkg csiperkegomba, fél csésze (lehetõleg barna) rizs, 2 fej hagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 evõkanál liszt, 1 kávéskanál olaj, 1 teáskanál só, csöpp mustár, csipetnyi curry, csipetnyi õrölt bors, fél pohár tejföl, vegeta.

  • Kardinális szelet

    Hozzávalók:

    8 tojásfehérje, 18 dkg kristálycukor, 2 tojás, 3 tojássárgája, 5 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 5 dkg liszt, 15 dkg baracklekvár

  • Száraz borsó fõzelék

    Hozzávalók:

    - 40 dkg (zöld vagy sárga) száraz borsó
    - 1 kis fej hagyma
    - 1 gerezd fokhagyma
    - 10 dkg füstölt kolbász
    - 4 evõkanál olaj
    - 2 evõkanál liszt

  • Bajor tojásmártás

    Végy hozzá 4 tojássárgáját, 1 gerezd fokhagymát, 3 dkg lisztet, 4 dkg vajat, 2 evõkanál borecetet, borsot, sót. A tojásokat keverd simára a liszttel és a borecettel, majd sózd, borsozd. (Ha keverés közben lassan szitálod a lisztet a tojásba, akkor biztosan nem lesz
    csomós.)

  • Nepáli krumplileves

    Hozzávalók: 4 nagy héjában fõtt burgonya, 1 nagy fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, só, vegeta, curry, 2 ek szójaszósz, 1 ek liszt, 1 dl tej(!), 1 húsleveskocka.

  • Meggymártás

    Nyolcz személyre fél liter vizhez egy liter érett magolt meggyet vegyünk; tegyük azt forró vizbe és adjunk bele egy tojásnyi czukrot, mert ez igen savanyu; kevés sót hozzá.

  • Sajtos hagymaleves

    Tisztítsunk meg és karikázzunk fel két nagy vöröshagymát, és egy kis margarinon pirítsuk meg. Ha kész, keverjük el két evõkanál liszttel, majd öntsük fel egy liter húslevessel.

  • Házi vermut

    Hozzávalók: 1/2 liter vörösbor, 2 deciliter rum, 15 deka cukor,, szagosmüge, fehérürömfû, 3 deci víz.

  • Fokhagymás spagetti

    Hozzávalók: 4-5 átpréselt fokhagymagerezd, 10 dkg vaj, fél kiló spagetti, 2 ek olaj, 5 ek finomra vágott petrezselyemzöld, 3-4 peperoni (zöld, piros), reszelt parmezánsajt, só.

  • Diós és mákos kifli

    25 deka liszt, 15 deka vaj, 3 deka cukor, kevés só, 4 fillér ára, langyos tejben feloldott élesztõbõl, a szükséges tej hozzáadásával nem nagyon kemény tésztát gyúrunk.

  • Mandulatej tojáslikõrrel

    Hozzávalók: 25 dkg mandula, 20 dkg cukor, fél rúd vanilia, 8 dl tej, 1 dl tejszín, 1 dl tojáslikõr.

loading...